Начало Рали Ричардс се оттегля от поста шеф на Мини във WRC в полза...

Ричардс се оттегля от поста шеф на Мини във WRC в полза на Уилкок

55
0
Дани Сордо,Дейв Уилкок,Дейвид Ричардс

Дейвид Ричардс се оттегля от поста шеф на екипа на Мини в световния рали шампионат. Той оглавява компанията Продрайв, подготвяща автомобилите за участие в първенството.

Мястото му ще бъде заето от техническия директор Дейв Уилкок, който ще съвместява двете длъжности. Тийм мениджърът Кембъл Рой ще му помага в работата.

Ричардс ще продължава да наблюдава проекта. Самият той твърди, че винаги е имал намерение да отстъпи през втория сезон на Мини във WRC и да прехвърли отговорността на Уилкок.

През миналата година Дейв доказа, че притежава всички необходими умения, за да води екипа и не се съмнявам, че под негово ръководство Мини WRC ще продължи да става все по-силен тим – допълни Ричардс.

Отборът едва вчера бе потвърден като участник със заводски екип в световния рали шампионат, след като изпусна срока за заявки миналата година. бюджетът също не е достатъчен и заради това второто пилотско място ще бъде заемано от различни пилоти, които си плащат, за да карат WRC. В Монте Карло съекипник на Дани Сордо ще е Пиер Кампана, а в Швеция – Патрик Сандел. Не е ясно също така дали екипът няма да се принуди да пропусне някои от по-далечните дестинации в тазгодишния календар.