Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо няма да получи статут на №1 в Макларън

Рикиардо няма да получи статут на №1 в Макларън

1274
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Майкъл Потс

В Макларън няма да има разделение между пилотите като статут, заяви шефът на екипа Андреас Зайдл. Немският инженер, който ръководеше LMP1 програмата на Порше преди да оглави тима от Уокинг, бе категоричен пред Скай Спортс, че отборът има нужда от равнопоставени състезатели. От 2021 г. за британския отбор ще се състезават Даниел Рикиардо и Ландо Норис.

„Никой няма да започва сезона като пилот №1, докато аз ръководя Макларън”, заяви Зайдл

„Ако на един отбор му предстои толкова дълъг път, какъвто е нашият, са необходими състезатели с равни права. Така беше и през 2019 г. с Карлос Сайнц и Ландо Норис. С Ландо и Даниел ще имаме още един страхотен тандем. Не става въпрос и само за спортната страна на нещата – те ще представляват марката Макларън.”

Самият Рикиардо смята, че принудителната пауза, в която влезе спортът заради пандемията от COVID-19, може да е удължила в някаква степен кариерата му

„Направихме истинска тренировъчна програма, до каквато така и не стигахме преди. По принцип провеждаш подготовка (между сезоните), но е трудно да поддържаш постоянни занимания, когато започнеш пак да пътуваш. Сигурно хората си мислят, че в понеделник (след състезание) се връщаш във фитнеса, изкарваш там вторник, сряда и четвъртък, след което се връщаш на пистата. При последователни надпревари обаче понеделникът е по-скоро за почивка. Във вторник е възможно да потичаш, но пак си на лека тренировка. А в сряда вероятно отново си на път.”

„Сега виждаме сериозни резултати. Част от тях се дължат на упражненията. Друга – и тя е черешката на тортата – идва от това, че не прескачаме из времевите зони и не изкарваме по три дни седмично по самолетите някъде из въздуха. Мисля, че ползите ще са чудесни. Кой знае, може да удължи малко кариерата ми.”

 

View this post on Instagram

 

2 years ago today. Took this before the race. It was my time to own it. #monaco

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo) on