Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Рикиардо много фенове искат борба между Макларън и Ферари за победи

Според Рикиардо много фенове искат борба между Макларън и Ферари за победи

1389
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Макларън

Много фенове искат да гледат борба между Макларън и Ферари за победи и титли, смята Даниел Рикиардо. Австралийският пилот на тима от Уокинг сподели пред Аутоспорт, че миналогодишният двубой за третото място при конструкторите е бил чудесен. Ферари надделя с по-силна заключителна част на сезон 2021. Това бе значително подобрение в представянето на Скудерията в сравнение с 2020 г., когато екипът бе едва шести в подреждането. Макларън отстъпи с едно място спрямо класирането си тогава – от трети тимът отиде четвърти.

„Беше страхотно, че тези два отбора след няколко слаби години се завръщат и водят битка, тъй като това са два от най-големите екипи (в историята на спорта). Само да беше за първото място! Според мен това е историята, която – убеден съм – много фенове искат“, обясни Рикиардо.

Австралиецът допълни, че винаги е по-добре, когато има за какво да се бориш. Каза и че лично той няма претенции кой да е съперник на тима му.

„Харесва ми да имам цел, нещо, което да преследвам, така че миналият сезон бе добър от тази гледна точка. Лично за мен като състезател цветът на колата (на съперниците) няма значение, след като в неделя сложа каската и светлините изгаснат. Ако мислиш, че можеш да победиш противника, това и правиш – опитваш да го победиш. Работата ти зад волана не се променя. За целия отбор обаче има нещо повече, когато има цел… Не искам да казвам мотивация, но да, цел. Така всеки има уикенд има за какво да се трудиш и подобно нещо не позволява отпускане.“

Рикиардо спечели Гран при на Италия през сезон 2021, като това бе двоен успех за Макларън – съотборникът му Ландо Норис финишира втори. На въпрос кой е най-гордият момент в кариерата му, той посочи именно това състезание.

„Трябва да посоча Монца, но не само заради това, че спечелих. Убеден съм, че 99% от хората не биха ме посочили сред възможните победители, ако ги бяха попитали за миналата година. Затова съм най-горд с този момент. Намерих начин да преодолея някои проблеми и се възползвах максимално от възможността, когато такава се появи. Колкото повече време минава, толкова повече осъзнавам ефекта от Монца. И наистина мисля, че това бе най-големият момент, победа, състезание, ден от моторспорт кариерата ми“, добави австралийският пилот.

Миналогодишната Гран при на Италия бе посочена от феновете за любимото им състезание от сезон 2021.