Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо начело до обяд на втория ден от F1 теста в Бахрейн

Рикиардо начело до обяд на втория ден от F1 теста в Бахрейн

4114
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Макларън

Даниел Рикиардо бе най-бърз до обяд на втория ден от предсезонния тест на Формула 1

Пилотът на Макларън записа време 1:32.215 мин на пистата Сахир. Втори се нареди Фернандо Алонсо (Алпин), трети бе Серхио Перес (Ред Бул).

Алонсо се върна официално във Формула 1 с първия си официален тест ден за тима на Алпин. Двукратният световен шампион претърпя инцидент с велосипед преди няколко седмици, но бе категоричен, че е напълно възстановен и готов за работа.

Серхио Перес дебютира като пилот на Ред Бул. Мексиканецът има цялата събота на разположение, за да свиква с RB16B

„Отборът се държи прекрасно с мен. Всички инженери, механиците, Макс също. Хелмут, Кристиан – просто всички ме приеха с отворени обятия. Не, изобщо не се чувствам като втори пилот. Подобна увереност е прекрасна за един състезател. Сега за мен е жизненоважно да свикна възможно най-бързо с автомобила, тъй като тестовете са крайно ограничени. Намирането на тези последни 0,3 сек отнема известно време… Но и доста пилоти си смениха отборите, те са изправени пред същия проблем“, коментира Перес.

В Мерцедес имаха желание да наваксат изоставането от вчерашния ден, когато им се наложи да сменят скоростна кутия.

Люис Хамилтън обаче предизвика спиране на тренировката, когато се завъртя и излетя в чакъла

До този момент англичанинът и екипът му нямаха съществени проблеми. Шефът операции на пистата Андрю Шовлин посочи снощи, че болидът не е бил добре балансиран. Седемкратният световен шампион успя да се върне на трасето малко след инцидента. Той направи общо 58 тура за сутринта.

Проблем със скоростната кутия попречи на работата на Астън Мартин и задържа Себастиан Фетел известно време в пита. Четирикратният световен шампион се появи пак на пистата малко преди карирания флаг за край на сутрешната сесия. Той направи само 9 тура в тази част от тренировката.