Начало Избрани Рикиардо: Отдаден съм на Макларън до края на следващата година и няма...

Рикиардо: Отдаден съм на Макларън до края на следващата година и няма да се откажа от спорта

1224
0
Даниел Рикиардо, Макларън
Даниел Рикиардо; снимка Макларън

Даниел Рикиардо коментира слуховете относно бъдещето си в Макларън. Австралиецът заяви, че остава ангажиран в британския тим до края на сезон 2023 и опроверга всички твърдения, според които ще напусне F1 след финала на тазгодишната кампания.

Незадоволителните резултати и постоянното изоставане от Ландо Норис предизвикаха вълна от спекулации след първите няколко старта от сезон 2022 в F1. Според тях, Рикиардо трябва да се тревожи за бъдещето си в Макларън през 2023 г.

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун също направи няколко коментара. Според американеца, Рикиардо не е оправдавал очакванията откакто се присъедини в тима от Уокинг през 2021 г. Това само увеличи слуховете и предположенията около бъдещето си в спорта.

Миналата седмица Браун разясни коментарите си и позицията на Макларън относно статута на Рикиардо за 2023 г. Американецът настоя, че въпреки настоящите си проблеми, австралийският пилот ще се състезава в F1 с оранжевия отбор и през следващия сезон.

Днес Рикиардо се включи в социалните мрежи, за да отговори на спекулациите за бъдещето си. Австралиецът публикува съобщение в Туитър, което гласи:

Имаше много слухове за бъдещето ми в F1  , но искам да го чуете от мен, написа Рикиардо.

Отдаден съм на Макларън до края на следващата година и няма да се откажа от спорта. Оценявам, че не винаги е било лесно. От друга страна, кой иска да му е лесно!“, добави пилотът на Макларън.

Работя здраво с екипа, за да направя подобрения и да върна автомобила където му е мястото. Все още искам това повече от всякога. Ще се видим в Пол Рикар. Даниел.“

Това изявление идва на слуховете, според които Марк Уебър се опитва да убеди Макларън да привлече Оскар Пиастри. Бившият състезател на Минарди, Ягуар, Уилямс и Ред Бул е мениджър на младия австралиец, който сега е резервен пилот на Алпин.

Другите бъдещи заместници на Рикиардо са Колтън Херта и Пато О’Уорд. Американецът направи двудневен тест с миналогодишния болид MCL35M на пистата Алгарве. Междувременно О’Уорд е част от тима на Arrow McLaren SP в Индикар и се очаква да участва в някоя петъчна тренировка в F1.

В допълнение, Макларън привлече в своите редици Алекс Палу. Настоящият шампион в Индикар в момента кара за Чип Ганаси Рейсинг. Американският тим обяви, че удължава договора на испанеца и за 2023 г.

Палу веднага отговори в Туитър и написа, че няма желание да остана в Чип Ганаси Рейсинг и ще кара за Макларън. Тепърва се очаква двата тима да започнат съдебен процес за 25-годишния състезател.