Начало Други Макларън и Чип Ганаси Рейсинг се хванаха за гушите заради Алекс Палу

Макларън и Чип Ганаси Рейсинг се хванаха за гушите заради Алекс Палу

542
0
Aлекс Палу, Индикар
Aлекс Палу, снимка Индикар

Отборите на Макларън и Чип Ганаси Рейсинг се хванаха за гушите заради Алекс Палу. Двата екипа твърдят, че имат договор за 2023 г. с действащия шампион в американския шампионат Индикар.

Настоящият тим на испанеца Чип Ганаси Рейсинг публикува съобщение вчера вечерта. Според него, което Палу остава в техните редици и през сезон 2023.

Няколко часа по-късно Макларън публикува изненадващо изявление, че приветства в своите редици Алекс Палу. Британският тим така и не уточни в кои серии ще участва испанският състезател.

Докато феновете на пилота все още остават сериозно объркани, а адвокатите на двата тима се подготвят за дело, Палу изглежда е взел решение за това къде ще кара през следващия сезон.

След като Чип Ганаси Рейсинг се възползва от опцията за удължаване на договора на Палу, испанецът публикува съобщение в Туитър и осъди изявлението на настоящия си отбор.

Неотдавна научих от медиите, че отборът на Чип Ганаси Рейсинг  е публикувал прессъобщение, без моето одобрение. В него обявява, че ще карам за тях през 2023 г. Още по-изненадващо беше, че в съобщението на Чип Ганаси Рейсинг беше включен цитат, който не е мой“, коментира Палу.

Не съм одобрявал това съобщение за пресата и не съм автор или одобрител на този цитат. Както наскоро информирах Чип Ганаси Рейсинг, не възнамерявам да продължа работата си в отбора след 2022 г.“

Като оставим настрана злощастните събития от тази вечер, аз много уважавам всички в тима и очаквам с нетърпение да завършим този сезон заедно.“

Броени минути по-късно, тимът на Макларън приветства Палу в семейството си. След това последва официално съобщение за пресата. В него се споменава програма за тестове на F1. Това е доста примамлив стимул, който може би е го е убедил да подпише с базирания в Уокинг отбор.

Наред със състезателните си задължения през следващата година Палу ще тества и с отбора на McLaren F1 като част от програмата за тестване на автомобила MCL35M F1 през 2021 г. Той ще се присъедини към другите ни пилоти Пато ОУорд и Колтън Херта, се казва в съобщението на Макларън.

Изключително съм развълнуван да се присъединя към списъка с пилоти на такъв емблематичен отбор като Макларън. Вълнувам се, че ще мога да покажа какво мога зад волана на автомобил F1 и и да видя какви врати може да ми се отворят. Искам да благодаря на всички в Чип Ганаси Рейсинг за всичко, което направиха за мен“, заяви Палу.

Все още не се знае дали Палу ще кара за тима на Arrow McLaren SP, заедно с О’Уорд и Александър Роси.

Винаги сме казвали, че искаме най-добрите таланти в Макларън. Много сме развълнувани, че можем да включим Алекс в този списък, сподели изпълнителният директор на Макларън Рейсинг Зак Браун.

Очаквам с нетърпение да го видя и зад волана на автомобил от F1 в рамките на програмата ни за тестване на предишни автомобили (TPC) заедно с Пато ОУорд и Колтън Херта. В момента продължаваме да развиваме таланта на нашите пилоти.“

Алекс е невероятно бърз пилот, който е печелил във всички серии, в които се е състезавал. Лично аз съм щастлив да го приветствам в семейството на Макларън“, добави американецът.

Изглежда Палу е решил в кой отбор ще се състезава през следващата година. От друга страна, двата тима може да започнат дело за това къде ще кара испанския състезател.

Ако Палу отиде в Arrow McLaren SP, най-вероятно той ще замени Феликс Розенквист. Шведът подписа нов договор с Макларън и на 99 % ще заеме едно от местата в подразделението на британците във Формула Е.