Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо водил преговори с Ферари още преди години

Рикиардо водил преговори с Ферари още преди години

1081
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Майкъл Потс

Даниел Рикиардо е водил преговори с Ферари още преди няколко години, разкри самият пилот, който от следващия сезон ще е част от екипа на Макларън във Формула 1.

„Разговорите започнаха още преди няколко години и продължиха доскоро. Няма да отричам факта, че преговаряхме, но е очевидно, че не стигнахме до споразумение”, каза Рикиардо

„Казваха ми, че ще пасна чудесно, като се имат предвид името и произходът ми. При взимането на решения обаче се старая да се абстрахирам от емоционалния компонент.”

„Относно Макларън – не ме е осенило в някакъв момент прозрение. Нито пък видях там нещо, което да ме е накарало да осъзная, че се налага да напусна Рено. С Макларън говорих и преди 2018 г., имало е дискусии почти постоянно. Очевидно е, че решението ми не е спонтанно. И не бих започнал да сравнявам Рено и Макларън – това би било некоректно.”

Рикиардо сподели също така, че много иска да спечели отново победа във Формула 1. Последният му успех бе в Монако през 2018 г.

„Не съм особено търпелив човек. Вярвам, че мога да печеля и не искам това да не ми се случва твърде дълго време. От последния ми успех – в Монако – изминаха две години и ми се иска пак да усетя чувството при успеха. Понякога обаче трябва да си търпелив, тъй като във Формула 1 не всичките 20 места дават шанс да печелиш.”

„Преди сезона с нетърпение очаквах Мелбърн, за да разбера какъв е прогресът на Рено през зимата. Сега нямам друг избор освен да чакам още. Убеден съм, че в някакъв момент ще се върна на подиума, но с Рено сме още далеч от победи. Вървим напред, но стъпките не са много големи.”

 

View this post on Instagram

 

Reflex training ? @gopro

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo) on

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.