Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Прибрах се за малко в Пърт, за да се откъсна от...

Рикиардо: Прибрах се за малко в Пърт, за да се откъсна от всичко

894
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Виктор Алекян

Иван Тенчев, Сингапур. Пилотът на Макларън Даниел Рикиардо разказа, че се е прибрал за малко при семейството си в Пърт, Австралия между състезанията в Монца и Сингапур и днес отново е в падока с инженерите и журналистите.

„Исках да се откъсна за малко от всичко това, да се събера и да се почувствам зареден, позитивен“, обясни Рикиардо отново с широката си усмивка. „Нямам какво ново да ви кажа, но опциите очевидно намаляват, а аз не искам да се хвана веднага за първия вариант или нещо такова.“

Рикиардо видимо се промени днес на своя брифинг, когато бе попитан за бъдещето си. Той заяви, че иска да остане позитивен, че в живота на всички има пикове и спадове, но видимо се усещаше разочарованието му. Австралиецът обясни, че независимо от всички промени така и не се чувства 100% добре в колата. Надява се обаче с промените този уикенд екипът да направи още една крачка напред в голямата битка с Алпин. Макларън ще изпита нов под утре в тренировките, но и нови кутии за радиаторите и още елементи, които да помогнат болидът да работи по-стабилно и да е по-лек за каране.

Рикиардо добави, че все така продължава да се разбира добре с екипа, с инженерите и механиците си. Той ще направи всичко до края на сезона, за да помогне в максимална степен и на наследника си в тима Оскар Пиастри

Пиастри пък коментира по-рано през седмицата в подкаст, че оценява много високо жеста на Рикиардо да се свърже с него

„Аз самият планирах да му се обадя, но той беше на състезание. А и честно казано, не знаех дали иска да ме чуе. Чудех се какво да му кажа, когато той ме изпревари. Това е постъпка на истински професионалист. Моето уважение към него вече бе много голямо, а от начина, по който реагира, само се увеличи още повече. Лично за мен бе страхотно, че се свърза, както и да знам, че няма лоши чувства помежду ни“, заяви по-младият австралиец.

По отношение на Ландо Норис, който ще му е съотборник догодина в Макларън, Пиастри обясни, че все още не го познава добре.

„Говорили сме няколко пъти – много кратко, имаме общи познати. Кариерите ни преди Формула 1 са се развили по доста сходен начин. Той вече е доказан пилот в F1, много способен и силен. Нямам търпение да покажа какво мога аз. Със сигурност имам много да уча. И е чудесно, че ще мога да го правя с толкова силен съекипник като Ландо“, допълни Пиастри.