Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо смята, че ще има голямо разместване на пилотите през 2021 г.

Рикиардо смята, че ще има голямо разместване на пилотите през 2021 г.

2041
0
Гран при на Бразилия, Макс Верстапен
стартът на Гран при на Бразилия; снимка: Ред Бул Контентпуул

През 2021 г. във Формула 1 ще има голямо разместване при пилотите по отношение на отборите, в които карат. Това смята Даниел Рикиардо.

След края на 2020 г. договорите на много от водещите състезатели изтичат. Сред тях са Люис Хамилтън, Себастиан Фетел и Макс Верстапен.

Има много спекулации, че шампионът може да премине във Ферари на мястото на Фетел. За последния се смята, че дори може да се откаже от Формула 1. Верстапен пък е свързван с Мерцедес, където може да замести Хамилтън.

Последното може да стане при положение, че Макс отново не получи достатъчно добра кола от Ред Бул, с която да се бори за титлата.

Договорът на самия Рикиардо също е до края на тази година и засега не е подновен. Неговият нов съотборник в Рено Естебан Окон обаче има такъв. Наскоро Шарл Льоклер пък удължи контракта си с Ферари до 2024 г.

„Не съм се обвързал за по-дълго от 2020 г., каза Рикиардо пред австралийския Sunday Times. – Естебан е един от много малкото пилоти, които имат контракт за 2021 г.

За мен още е рано да водя дискусии за след 2020 г. Надявам се нещата да се получат и да остана в екипа. За следващата година обаче мисля, че може да има голямо разместване на пилотите.“