Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Връщането на широките гуми ще помогне на по-добрите пилоти

Рикиардо: Връщането на широките гуми ще помогне на по-добрите пилоти

50
0
Пирели

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикиардо смята, че връщането на по-широките задни гуми във Формула 1 от 2017 г. ще помогне на по-добрите пилоти в решетката.

По-рано този месец Стратегическата група на спорта разкри плановете за промени във Ф1, които включват увеличаване на ширината на задните гуми на Пирели от 360 до 420 мм. За последно толкова широки гуми бяха използвани през 1992 г.

Очаква се това да доведе до увеличаване на скоростта на колите с 5-6 секунди на обиколка заради значително по-големия механичен грип.

„Новите гуми ще покажат повече разликите между водещите пилоти и останалите, защото ще изискват по-голяма концентрация, казва Рикиардо. – Механичното сцепление ще бъде много голямо и ще помага по-лесно да следваш кола пред теб в бързите завои. Времената на обиколка ще бъдат много по-добри само от гумите.“

Според австралиеца въпреки предвидените изменения, които целят да променят спорта и да го направят по-атрактивен, състезанията в момента също са доста добри. „Темпото на колите ни сега е сравнително бавно, но надпреварите са добри. И не искаме това последното да изчезне.“