Начало MotoGP News Ринс не е сдържал сълзите си преди последния старт на Сузуки в...

Ринс не е сдържал сълзите си преди последния старт на Сузуки в MotoGP

222
0
Алекс Ринс, Сузуки
Алекс Ринс, снимка Сузуки

Алекс Ринс е бил изключително емоционален преди последния старт за сезон 2022 в MotoGP. Пилотът на Сузуки призна, че е не успял да сдържи сълзите по време на подготовката за финалното състезание на японския производител в кралския клас.

Ринс спечели състезанието на пистата Рикардо Тормо. Испанецът направи отлично потегляне от пето място и поведе колоната след преминаването на първи завой. След това той контролираше развитието на надпреварата и пресече карирания флаг на първа позиция. Това бе втори успех за Ринс от последните три старта. Също така това бе последна победа за Сузуки преди оттеглянето им от MotoGP. Марката от Хамамацу реши да си тръгне от световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ. Решението на японците идва само една година след подписването на петгодишен договор за участие в MotoGP.

Ринс разкри, че е бил изключително емоционален преди началото на надпреварата във Валенсия. 26-годшният състезател от Барселона направи дебюта си в MotoGP със Сузуки през сезон 2017. Оттогава той записа 5 победи и 17 подиума с японския производител.

„Беше страхотно да завършим сезона по този начин“ сподели Ринс.

„За съжаление Сузуки напуска шампионата. Честно казано успях да приключа престоя си при тях по най-добрия начин.  От началото до края всичко вървеше наистина добре. Все пак състезанието не беше никак лесно за мен.  На първо място, това беше така заради всички емоции, които трябваше да оставя настрани.“

„Квалификация беше много важна. Успяхме да се класираме директно в Q2, след което стигнахме до топ 5. Беше ми доста трудно да се концентрирам. Когато пристигнах на стартовата решетка, видях отново мотора и механиците, след което се разплаках. Всички емоции излязоха наяве. Наистина трябваше да си внуша, че все още има състезание, което трябва да завърша“, добави Ринс.

„Направих страхотен старт и в първия завой бях първи. Хорхе [Мартин] беше много бърз, Брад [Байндър] също доста силен в края на състезанието. Не можех да правя грешки, трябваше да карам по моите линии и да управлявам износването на гумите“, продължи ринс. „Показахме, че Сузуки може да печели. Едва в четвъртото или петото състезание за годината те взеха решение да извадят отбора от шампионата. Заради това дадох всичко от себе си в тази надпревара.“

Ринс се е радвал да види всички членове на отбора да са толкова щастливи и плачещи от радост след победата във Валенсия. Испанецът сподели, че иска Сузуки да му подари мотора, с който той спечели състезанието във Валенсия: „Със сигурност ще поискам да ми подарят този мотор. Вече казах на [Шиничи] Сахара, че това ще бъде много специален момент за мен. След състезанието погледнах задната гума и видях имената на всички членове на отбора върху мотора. Посланията от феновете също бяха много хубави. Искахме тази победа толкова силно и в крайна сметка тя дойде“, добави Алекс Ринс.