Начало Други RML преработват Шевроле Круз за WTCC в съответствие с новите правила

RML преработват Шевроле Круз за WTCC в съответствие с новите правила

135
0
Иван Мюлер

Екипът на RML ще преработи Шевроле Круз за WTCC в съответствие с новите правила, които влизат в сила за световния шампионат за туристически автомобили през 2014 г.

Инженерният екип на тима работи по задачата от края на лятото. Все още не е потвърдено колко коли ще се състезават за отбора догодина. Водят се преговори с няколко заинтересовани да карат този модел екипи.

Доволен съм, че този проект вече може да бъде официално обявен и че RML ще достави доста автомобили на WTCC грида през 2014-та – коментира изпълнителният директор на RML Рей Малок. – Това е страхотна възможност за екипа ни от стратегическа гледна точка, тъй като потвърждава отдадеността ни към шампионата и дългосрочните ни намерения. Колата е напълно нова и представлява много значителна стъпка напред по отношение на представянето спрямо настоящия Круз. Постигнати са изключителния подобрения в аеродинамиката, намаляване на теглото и повишаване на мощността с 20%. Нямаме илюзии по отношение на предизвикателствата, които ни предстоят, имайки предвид влизането в шампионата на Ситроен, както и присъствието на Хонда и Лада.

Той бе категоричен, че RML твърдо вярва в значението на WTCC като глобална платформа за спонсори, пилоти и производители:

WTCC трябва да е върхът на състезанията за коли, базирани на серийни версии и ние искаме да сме част от първенството. Ще направим минимум 4 автомобила, но броят им може да стигне 6. Планът е първите две коли да са готови около 12 март. Ако решим да правим повече от първоначалния план, няма да успеем да доставим бройките преди Маракеш. Колегите ни от GM работиха с нас по хомологацията на колата и продължаваме да поддържаме чудесни отношения с тях.

Малок заяви, че RML няма да участва директно в шампионата, след като е било постигнато споразумение с клиентските отбори да не влиза в директна битка срещу тях.