Начало MotoGP News RNF Рейсинг потвърди привличането на Оливейра и Фернандес

RNF Рейсинг потвърди привличането на Оливейра и Фернандес

272
0
Мигел Оливейра и Раул Фернандес, КТМ
Мигел Оливейра и Раул Фернандес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Отборът на RNF Рейсинг потвърди привличането на Мигел Оливейра и Раул Фернандес за сезон 2023 в MotoGP. Двамата идват от екипите на KTM и Tech3 и ще заменят сегашните пилоти Дарън Байндър и Андреа Довициозо.

RNF Рейсинг прекратява партньорството си с Ямаха в края на годината и ще използва едногодишни мотори на Априлия от следващия сезон. Съвсем очаквано, воденият от Разлан Разали отбор напълно промени пилотския си състав. След всички спекулации, най-накрая бе потвърдено, че Оливейра и Фернандес са подписали двугодишни договори и ще се състезават за RNF Априлия.

Оливейра направи дебюта си в MotoGP през 2019 г с тима на KTM Tech 3. До този момент той има общо четири победи с мотора RC16. Въпреки това, липсата на достатъчна последователност в резултатите накара ръководството на КТМ да направи опит да понижи португалеца. Оливейра е отхвърлил възможността да се върне в сателитния тим Tech3, който от следващия сезон ще носи името Gas Gas Factory Racing.

Фернандес е един от новаците през сезон 2022 в MotoGP. Испанецът изпитва огромни затруднения с мотора на KTM. До момента той има спечели само 5 точки и заема 24-то място във временното подреждане. Още през май Фернандес е заявил желанието си да напусне австрийския производител, което в крайна сметка се осъществи.

Шефът на RNF Рейсинг Разлан Разали сподели, че привличането на Оливейра и Фернандес не било лесна задача. Също така добави, че както той, така и Априлия вярват в таланта и скоростта на двамата пилоти.

Изключително сме развълнувани да приветстваме Мигел Оливейра и Раул Фернандес в отбора на WithU RNF MotoGP от сезон 2023″, каза Разали.

Процесът не беше лесен, но заедно с Априлия сме запознати с качествата на пилотите, които искаме.“

„И двамата са млади пилоти с добра комбинация от опит и талант. Самият аз съм голям фен на Раул. Миналата година той шокира всички в клас Moto2 след като стана вицешампион. Радвам се, че най-накрая успяхме да го привлечем в редиците си.“

„Както Априлия, така и ние вярваме в таланта на двамата състезатели. Нямаме търпение те да карат за нас през следващия сезон“, добави шефът на RNF Рейсинг.

На мястото на Оливейра и Фернандес идват Джак Милър и Пол Еспаргаро. Двамата опитни състезатели пристигат от отборите на Дукати и Репсол Хонда.

Все още не се знае какво ще е бъдещето на Реми Гарднър. Настоящият шампион от средния клас също има трудности с мотора на КТМ и най-вероятно ще бъде освободен след Гран при на Валенсия. Потенциален заместник на Гарднър е един от водещите пилоти в Moto2 Аугусто Фернандес.