Начало MotoGP News RNF Ямаха представи пилотите си в MotoE и MotoGP

RNF Ямаха представи пилотите си в MotoE и MotoGP

590
0
RNF Ямаха
снимка, RNF Ямаха

Отборът на RNF Ямаха представи своите пилоти и мотори в класовете MotoE и MotoGP. Наследникът на бившия екип Петронас SRT прави своя дебют в световния шампионат по мотоциклетизъм.


Отборите бяха представени на специална онлайн церемония във филхармоничния театър на италианския град Верона. Събитието започна с няколко оперни арии, изпълнени от великолепния сопрано глас на Франческа Дото, както и на тенора Леонардо Кортелаци.

Първи на сцената излезе президентът на основния спонсор на отбора With U Матео Баларин. Той бе последван от основателя и ръководител на RNF Ямаха Разлан Разали и мениджърите на тимовете в MotoGP и MotoE Уилко Зеленберг и Филипо Конти.

Пилотите на екипа в MotoGP са трикратният вицешампион Андреа Довициозо, както и новобранецът Дарън Байндър. Двамата участваха в теста на пистата Херес след края на сезон 2021 в кралския клас.

„Тази презентация на красивия фон във Верона означава редица неща за екипа: първо, ние преструктурирахме и ребрандирахме отбора. Ангажирахме опитен състезател като Андреа Довициозо, който е абсолютен претендент за титлата. Съотборникът му Дарън Байндър е млада надежда, която има огромен потенциал за развитие“, заяви Разали.

„Целта ни е да изненадаме всички и да направим най-доброто, което можем. Благодарим на нашите партньори WithU и Матео Баларин. Благодарим за подкрепата, оказана от него. Това е ново преживяване за мен и отбора. Имаме удоволствието да обявим и екипа в клас MotoE. Разполагаме с много силни пилоти като Николо Канепа и Брадли Смит. Надявам се те също да са заплаха за титлата“, завърши малайзиецът.

„Горд съм да представя този проект във Верона. Тук е създадена и базирана нашата компания. Обстановката във Филхармоничния театър е невероятна. Пет години след първия ни подход към MotoGP сме по-ентусиазирани и мотивирани от всякога“, заяви президентът на WithU Матео Баларин.

„Много съм развълнуван да започна сезон 2022 с новия проект. Започваме нова глава в нашата история. Голяма част от персонала на тима продължи да работи при нас. Имаме нов началник на екипа, инженер по данните и механици. Разполагаме с двама талантливи състезатели. Андреа има богат опит и ще бъде учител на Дарън. Моторът изглежда бърз и стабилен. Създадохме добър баланс с разцветката и нямам търпение за старта на новата кампания“, обясни Уилко Зеленберг.

„Наистина съм готов за този сезон! Тренирам много във фитнеса и на мотоциклета ми за мотокрос. Махнах пластината на ключицата в началото на декември. Всичко върви по план. Толкова съм щастлив да започна пълен сезон с отбора след като направих пет състезания миналата година. Беше много важно да започна по-рано подготовката си с Ямаха. Това е различно нещо, в сравнение с това, което използвах последните осем сезона. Знам повече неща за мотора, инженерите и екипа на RNF Ямаха като цяло. Новите цветове допълват невероятната цялостна картина. С нетърпение очаквам да пристигна на Сепанг. През последните две години не можахме да караме там. Това е едно от любимите ми трасета“, сподели Андреа Довициозо. 

„Цветовете на новия ми мотор са просто прекрасни. Определено нямам търпение. Много се вълнувам за първия ми сезон в MotoGP. Целта ни е просто да вървим стъпка по стъпка. Скокът от Moto3 към MotoGP е голям риск. Постепенно ще натрупам повече опит. Няма да предприемам големи рискове. Всичко върви много добре. Готов съм отново да се кача на мотора на теста в Малайзия“, коментира Дарън Байндър. 

Дарън Байндър и Андреа Довициозо
Дарън Байндър и Андреа Довициозо, снимка RNF Ямаха

„Много съм развълнувам да се завърна в MotoE. Трябваше да пропусна последния сезон. Развълнуван съм да се присъединя към отбора на WithU GRT RNF MotoE. Световната купа е шампионат, който продължава да се разраства. Гордея, че съм част от него. Разцветката на мотоциклета е невероятна и нямам търпение да съм на борда на този красавец“, заяви Николо Канепа.

„Радвам се да се върна в Моto E и падока на световния шампионат по мотоциклетизъм. Приятно е отново да съм част от този отбор, макар да е с малко по-различна структура. Целта ми е да се боря за титлата. Шампионатът става все по-конкурентен. Харесвам новия формат на квалификациите и състезанията. Това ни предоставя повече възможности. Нямам търпение да се състезавам на писти като Муджело или Кими Ринг. Така че, нека да започваме“, каза Брадли Смит.