Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Робърт Шварцман много развълнуван след теста на Фиорано

Робърт Шварцман много развълнуван след теста на Фиорано

2722
0
Робърт Шварцман
Робърт Шварцман, снимка Ферари

Робърт Шварцман бе много развълнуван след теста с болид на Ферари на пистата Фиорано. Това бе първо появяване на руснака като официален тест пилот на Скудерията. Той караше болида от сезон 2018 SF71H. Преди това той взе участие в теста след края на сезон 2021 на пистата Яс Марина. През първия ден караше Ферари, а във втория записа най-добро време с болид на Хаас.

Ферари проведе тридневна тестова сесия на собственото си трасе тази седмица. Освен титулярните пилоти Карлос Сайнц и Шарл Льоклер, към тях се присъедини вицешампионът във Формула 2 и пилот от Академията на Ферари (FDA) Робърт Шварцман.

След като Сайнц и Льоклер караха в четвъртък, Робърт бе зад волана на болида в петък. Преди това той направи няколко обиколки в сряда.

Шварцман направи 121 обиколки на Фиорано в петък, което е еквивалент на повече от едно състезание от Формула 1. След това загуби известно време поради силна мъгла около пистата.

Тези 121 тура се проведоха при различни метеорологични условия. Сутринта трасето бе повече влажно, но успя да изсъхне напълно благодарение на слънчевото време следобед. Младият състезател изпробва различни настройки, засягащи баланса на автомобила. Също така продължaва да разбира по-добре различните процедури в спорта.

Шварцман няма да участва в нито една състезателна серия тази година. Вместо това от Ферари взеха решение да го направят тест пилот на пълен работен ден. Това е подобно на случая на Оскар Пиастри, който ще изпълнява такава роля в екипа на Алпин. 

След като получи възможността да управлява болида от 2018, Шварцман сподели вълненията си и заяви, че се гордее с тази толкова отговорна роля.

„През последните няколко години направих първите си обиколки като официален тест пилот на Ферари. Не мога да отрека, че съм много горд с ролята си“, сподели руснакът.

„Винаги е приятно да караш кола от Формула 1. Надявам се да имам повече възможности през годината. Напълно съм на разположение на отбора, на когото искам да се посветя напълно. Има все още много неща, които трябва да науча“.

„Целта ми е да участвам във Формула 1. Смятам, че ролята на тест пилот е най-добрият начин, по който да стигна там. Когато това време дойде, искам да съм напълно готов“, завърши Робърт Шварцман.