Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Робърт Шварцман ще кара болид на Хаас в тестовете за млади пилоти

Робърт Шварцман ще кара болид на Хаас в тестовете за млади пилоти

663
0
Робърт Шварцман
Робърт Шварцман, снимка Хаас

Пилотът от Академията на Ферари (FDA) Робърт Шварцман ще вземе участие в теста за млади пилоти след състезанието на Яс Марина. Руснакът ще кара болида на Хаас, който има партньорство със Скудерията. 

22-годишнният бивш шампион в F3 участва за втора поредна година в F2. До момента той заема трето място в класирането като е записа две победи и три подиума. През миналия сезон завърши на четвърта позиция зад другите състезатели на FDA Мик Шумахер и Калъм Илот.

Това ще бъде второто поредно участие на Шварцман в този тест след като миналата година караше Ферари.

„Преди всичко бих искал да благодаря на Хаас, Скудерия Ферари и FDA за предоставянето на тази страхотна възможност“, коментира Робърт, който ще седне зад волана на VF-21.

„Това ще бъде първият ми тест с американския отбор и наистина искам да опозная обстановката, средата и всички членове на екипа. Искам да науча възможно повече неща от тях. Да имам такъв шанс да се състезавам с друг отбор от F1 е невероятно и нямам търпение да тествам болида“.

Шефът на тима на Хаас Гюнтер Щайнер приветства идването на Шварцман, който ще тества колата в седмицата след Гран при на Абу Даби.

“ С нетърпение очаквам да тестваме с Робърт на Яс Марина след края на сезона. Той очевидно е много високо оценен от Ферари, тъй като е част от Академията им за млади пилоти от края на 2017. Талантът му е безспорен, като се има предвид представянето му през последните няколко сезона. Имал е много битки с нашите пилоти Мик Шумахер и Никита Мазепин. Щастливи сме, че можем да дадем на Шварцман тест с кола от F1 и очаквам да даде всичко от себе си“, коментира Щайнер.