Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг подкрепя Кубица за завръщане към F1

Розберг подкрепя Кубица за завръщане към F1

45
0
Роберт Кубица,Тото Волф

Нико Розберг заяви, че подкрепя намерението на Роберт Кубица да опита отново да кара болид от Формула 1 и евентуално да се върне в спорта в бъдеще.

Кариерата на поляка в Гран при приключи след ужасяваща катастрофа преди 6 години на рали в Италия, при която той нарани жестоко дясната си ръка. След възстановяването си той кара в WRC, а за 2017 г. ще има пълна програма в световния шампионат за издръжливост (WEC) за тима на ByKolles.

Наскоро Кубица, който кара за тимовете на Рено и БМВ-Заубер, заяви, че се чувства уверен отново да седне зад волана на кола от F1, като в последните години е изпробвал различни симулатори, включително този на Мерцедес.

„Мина доста време откакто карах болид за последно, каза Кубица. – Мисля, че мога да го направя добре сега. Опитах много симулатори и съм убеден, че бих карал на 80% от пистите в календара. Но не на всички. И трябва да отбележа, че тестовете са едно нещо, а състезателните уикенди съвсем друго.”

“Надявам се водещ отбор да даде възможността на Роберт да кара отново болид, коментира Нико, който спечели титлата миналия сезон и се отказа от спорта. – Би било страхотно да го гледаме. Сигурен съм, че той веднага ще бъде бърз, както винаги е бил.”