Начало MotoGP News Роси категоричен, че Безеки е претендент за титлата

Роси категоричен, че Безеки е претендент за титлата

222
0
Марко Безеки, VR46 Дукати
Марко Безеки, снимка VR46 Racing Team

Валентино Роси похвали представянето на Марко Безеки в началото на сезон 2023 в MotoGP. Седемкратният световен шампион е категоричен, че неговото протеже е реален претендент за титлата през тазгодишната кампания в кралския клас.

Състезателят на VR46 Дукати спечели първия си подиум в последното издание на Гран при на Нидерландия. Там той финишира втори зад победителя Франческо Баная. Няколко месеца по-късно той спечели грабна първия си полпозишън в Тайланд. В края на миналия сезон италианецът стана „Новак на годината“ в клас MotoGP.

Безеки бе смятан за един от скритите фаворити за победи през сезон 2023 в кралския клас. Протежето на Роси финишира трети в първия старт за годината в Португалия. Седмица по-късно той финишира втори в спринтово състезание в Аржентина. След това той наложи доминацията си в основното състезание на пистата Термас де Рио Ондо и записа заслужена победа

Безеки завърши шести както в спринтовото, така и в основното състезание в Остин. В момента италианецът заема първото място във временното класиране и е пряк съперник на Франческо Баная.

Миналата седмица Роси участва в специално издание на Sportweek. В него „Докторът“ изтъква Безеки и оценява всичко, постигнато с Академията VR46: „Свършихме страхотна работа с Академията. Дори не очаквах толкова добри резултати за толкова кратко време. Фактът, че Баная спечели световното първенство в годината след моето оттегляне, е уникален знак за приемственост“, сподели Роси.

Роси приветства и новооткритото „съперничество“ на между Безеки и Баная. 44-годишният състезател очаква двамата да се борят честно на пистата.

„Между Марко и Пеко има съперничество. То е истинско, честно и лоялно. Те тренират заедно в ранчото и това им помага да се развиват.“

Роси не се съмнява, че Безеки е сред претендентите за титлата през сезон 2023 в MotoGP. „Виждайки как работи отборът и как се представя мотоциклетът, Безеки определено може да се бори за световния шампионат.“

„Тайната е в това, че имаме екип, съставен от наши хора и приятели, които са работили за нас в миналото.“ Роси подчерта и приноса на своя полубрат Лука Марини. „Той все още не е спечелил, но е близо това. Той е много, много бърз. Лука трябва да намери правилния ден и правилното усещане за мотора.“

Марини записа първи си подиум в кралския клас. Пилотът на VR46 финишира на второ място в последното състезание в Тексас.

Накрая Роси коментира непосредствените планове на своя отбор по отношение на производителя, с който ще работи неговия отбор. Въпреки слуховете за евентуално предстоящо преместване в Ямаха, италианецът очевидно е доволен от работата си с Дукати. „Имаме договор с Дукати до 2024 г. Това е страховит мотор, който прави разликата- те са най-добрите на стартовата решетка. Наш късмет е, че имаше възможността да ги изберем като партньор“, завърши Валентино Роси.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Sportweek (@sportweek_sw)