Начало Moto News Роси: Правилата за гумите ми пречат в квалификацията

Роси: Правилата за гумите ми пречат в квалификацията

54
0

Лидерът в MotoGP Валентино Роси смята, че правилата за гумите допълнително усложняват проблемите му в квалификациите този сезон. Пилотът на Ямаха, който има една точка аванс пред съотборника си Хорхе Лоренсо, не успява да намери нужното темпо в една бърза обиколка. И съответно стартовите му позиции са слаби – от 4-о до 8-о място.

Според Доктора разрешаването на пилотите на Дукати и Сузуки да ползват по-меки гуми в квалификацията допълнително го затруднява, тъй като те получават предимство и се класират по-напред , а пращат него още по-назад в решетката. Оттам той по-трудно стига до челото, като няма шанс да се бори с Лоренсо в последните 4 състезания и завършва 2-и или 3-и.

„С правилата за квалификациите имаш много пилоти, които са бързи в една обиколка и след това са по-бавни в състезанието, заяви Роси. – В същото време Хорхе е със същия мотор и гуми и успява да се класира напред, оставяйки всички тези пилоти между него и мен. Трябва да работим върху това (да не се случва.”

В последния кръг в Барселона Роси потегли 8-и и стигна до 2-ата позиция, но не успя да доближи плътно Лоренсо, въпреки че беше по-бърз в края на състезанието.