Начало Moto News Роси решава проблемите със спирачките на Сепанг

Роси решава проблемите със спирачките на Сепанг

45
0

След първия тестов ден на Сепанг, Валентино Роси е доволен по две ключови причини. Първата е, че завърши на второ място в класирането, а втората е, че е решен проблемът със спирачките на мотоциклета, който тормозеше 9-кратния световен шампион през цялата 2013 г. Роси зае второто място в последния половин час от тестовата сесия с новата машина на Yamaha Factory Racing.

Доволен съм от първия ден – казва италианският пилот. – Бях бърз през целия ден и все в топ 3. Времената за обиколка вече са на добро ниво и аз съм щастлив, защото ние опитахме няколко различни неща, с които да подобри спирачните ми проблеми от миналата година и открихме нещо положително. Чувствам се вече по-удобно при спирането на мотоциклета и това е много важно, защото беше голям проблем миналата година. Исках да направя една обиколка под 2:01 мин. и успях да постигна 2:00.8 мин. Това е положително. Единственият проблем днес за всички е Маркес! (шегува се Роси). Той беше много силен, много бърз и вече с много добро време на обиколка, но ние ще се опитаме да се доближим до него през следващите дни.

Роси разкри специална каска с очи в задната част на главата си. Това е дизайнерски шлем, на който са изрисувани очите на пилота в задната му част. Каската е едно от поредните интересни решения на пилота и неговия приятел Алдо Друди.