Начало Избрани Розберг: Напускането на Кълън не е добра новина за Хамилтън

Розберг: Напускането на Кълън не е добра новина за Хамилтън

4901
0
Анджела Кълън и Люис Хамилтън, Мерцедес
Анджела Кълън и Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Нико Розберг вярва, че напускането на Анджела Кълън само ще усложни нещата за Люис Хамилтън. Бившият пилот от F1 е на мнение, че отсъствието на новозеландската физиотерапевтка ще бъде още една неволя за седемкратния световен шампион.

Миналата седмица Хамилтън изненадващо обяви раздялата със своя дългогодишен физиотерапевт и близък приятел Анджела Кълън. Бившата състезателка по хокей на трева работи заедно с Хамилтън през последните 7 години. Именно Кълън има сериозна заслуга за перфектното физически състояние на британеца.

Хамилтън заяви, че 48-годишната майка на две деца продължава да преследва мечтите си. Той също така каза, че двамата ще продължават да поддържат връзка. В същото време Тото Волф предположи, че именно Хамилтън е инициирал раздялата със своя физиотерапевт. Според шефът на Мерцедес, британецът иска да направи някои промени в своя личен екип и да преоткрие себе си

Кълън и Хамилтън отдадоха сърдечна почит един на друг в социалните медии и дадоха да се разбере, че продължават да имат приятелски чувства един към друг.

„Двамата с Анджела сме в прекрасни отношения. Сега тя просто е в различна фаза от живота си. Все още сме супер близки“, каза Хамилтън по време на уикенда в Саудитска Арабия.

„Продължавам да й пиша съобщения всеки ден и да я подкрепям. Толкова съм благодарен за това, че Анджела беше с мен в това пътуване. Тя е една от най-близките ми приятели и продължава да бъде.“

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Но според Розберг напускането на Кълън не е добър знак за Хамилтън. Световният шампион от 2016-та смята, че раздялата на двамата след толкова дълъг и успешен период на сътрудничество и приятелство е лоша новина за Хамилтън. 38-годишният състезател започна втора поредна тежка кампания с Мерцедес, през която не е постоянен претендент за победи и подиуми.

Причината за изоставането на Хамилтън най-вече е свързана с автомобила на Мерцедес. Германският производител отново заложи на концепцията от миналата година. Това се оказа грешно решение, тъй като екипът продължава да изостава сериозно от Ред Бул.

По-рано този месец Тото Волф заяви, че Мерцедес ще промени дизайна на своя автомобил. Разбира се, толкова голяма промяна няма да се случи за месец-два и ще изисква доста време. Следователно Хамилтън ще се намира в позиция, в която няма да се бори за титлата за втора поредна кампания. В допълнение, настоящият договор на британеца с Мерцедес изтича в края на годината

„Напускането на Кълън не е добра новина за Хамилтън. Смятам, че това вероятно прави нещата още по-лоши за него. Въпреки че раздялата очевидно е била приятелска, знаете, че Анджела беше истинска приятелка с Люис и извън света на F1“, сподели Розберг.

„По принцип всеки пилот прекарва със своя физиотерапевт по-голямата част от времето по време на състезателен уикенд. В крайна сметка отивате на вечеря заедно с много малка група от хора, в която може би има член на семейството, мениджър и личен треньор. Това е всичко.“

„Сигурен съм, че отсъствието на Кълън няма да е много приятно за Люис. Вероятно това ще бъде поредното предизвикателство и трудност, с които той трябва да се справи и да свикне през тази година“, каза още бившият пилот на Мерцедес.

Междувременно световният шампион от сезон 1996 Деймън Хил призна, че е бил изненадан от новината за раздялата на Хамилтън и Кълън.

„Повечето от нас бяха много изненадани от това, защото той постави доста голям акцент върху това колко полезна е била тя и колко добра е била към него. Именно Анджела е помагала на Люис да накара ума си да се озове на правилното място. Затова е малко изненадващо да разберем, че се разделят“, коментира Хил.