Начало Избрани Розберг очаква да има искри в битките между Верстапен и Льоклер

Розберг очаква да има искри в битките между Верстапен и Льоклер

645
0
Шарл Льоклер и Макс Верстапен
Шарл Льоклер и Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Сезон 2022 в F1 започна с битка между Макс Верстапен и Шарл Льоклер. Двамата състезатели водеха епична битка в голяма част от досегашните състезания и показват страхотно уважение един към друг.

До момента световният шампион има шест успеха, а неговият съперник от Монако-три. Благодарение на победата на Ред Бул Ринг, младата надежда на Скудерията се върна на второ място във временното подреждане и измести Серхио Перес.

Досега Верстапен и Льоклер не са имали нито един контакт помежду си въпреки че изминаха 11 старта от тазгодишния сезон в F1. Също така демонстрират по-топли отношения в падока. Това е пълен контаст с 2021 г. , когато пилотът на Ред Бул се бореше за световната титла с Люис Хамилтън.

Нико Розберг коментира битката между двамата претенденти за короната. Бившият пилот на Уилямс и Мерцедес смята, че тепърва ще има искри в битките между Верстапен и Льоклер. Германецът не може да повярва на това колко чиста е била борбата между пилотите на Ред Бул и Ферари до този момент.

Честно казано, това ме изненадва много, защото те са работили толкова много и толкова интензивно“, каза Розберг.

„До този момент никога не е имало дори дискусионен момент или нещо друго. Това е огромна изненада не само за мен.“

Световният шампион за 2016 г. очаква хармонията между Верстапен и Льоклер да не продължи до края на тазгодишната кампания.

Вероятно бих заложил дори къщата си, че тази хармония ще се промени до края на сезонапошегува се Розберг.

Това няма да продължи през цялата година. С оглед на броя на случаите, в които те се движат колело до колело, трябва да дойде момент, в който ще има удари или различни мнения за някакъв инцидент или нещо подобно.“

„Нека да видим. Като фенове, разбира се, искаме нещата да се разгорещят още малко. Сигурен съм, че рано или късно ще се случи нещо подобно“, заключи Нико Розберг.

Льоклер и Верстапен ще заемат първите две позиции в състезанието за Голямата награда на Франция.