Начало Рали Стратиева получи титлата си

Стратиева получи титлата си

54
0

Екатерина Стратиева получи титлата на дамите в Европейския рали шампионат по време на официалното награждаване на първенците в Корсика. Церемонията на брега на морето сложи точка на най-успешния сезон в кариерата на българската състезателка.

Стратиева и Кармен Поенару спечелиха титлата на дамите след три победи в Ladies Trophy. Липсата на бюджет им попречи да стартират в Корсика, но Стратиева бе на острова, за да получи трофея си на специално организираната церемония. На нея присъстваха новият шампион в ERC Есапека Лапи, победителят при серийните автомобили Виталий Пушкар, Стефан Лефебвр, който спечели титлата в ERC Junior и Золтан Бесеней, който за втора поредна година е номер едно при автомобилите с предно предаване.

– Нямам думи! Безкрайно съм щастлива, че съм на това невероятно място с толкова силни пилоти край мен. Видях огромно уважение от всички ключови фигури в спорта и съм още по-мотивирана да продължа битката догодина“, заяви Стратиева, след като получи трофея си. След церемонията заедно с Крейг Брийн, Кевин Абринг, Робер Консани, Стефан Лефебвр, Андреа Грунола и още неколцина състезатели отидохме на нощно каране до близката картинг писта. Трасето беше мокро и беше страшно забавно. Изпратихме подобаващо сезона и се разделихме с пожеланието през 2015 година да сме отново заедно – коментира Стратиева.

Вместо традиционните купи организаторът от Eurosport връчи на шампионите специално изработен часовник, на чиято задна страна е гравирана титлата. Редом до първенците в отделните категории застанаха още Кевин Абринг, който спечели трофея на Колин Макрей и представителите на рали Естония и LOTOS Team, удостоени с новата награда за най-добър посланик на ERC.