Начало Рали Ситроен отбелязва 60-ата годишнина на DS във WRC, Льоб с двудневен тест...

Ситроен отбелязва 60-ата годишнина на DS във WRC, Льоб с двудневен тест преди Монте Карло

57
0

Ситроен ще отбележи 60-ата годишнина на DS и в световния рали шампионат. Автомобилите DS3 WRC на френския екип ще са със специални лога през сезона, който стартира другата седмица в Монте Карло. 60 ще е изписано на колите и отстрани, вградено в общата цветова схема.

Междувременно деветкратният WRC шампион Себастиен Льоб продължи подготовката си за първия кръг от новия шампионат. Неговото участие също е по повод промотирането на DS. Той направи двудневен тест и призна, че се чувства добре, преоткривайки ралитата след цял сезон в WTCC.

– Усещането е прекрасно – задвижване на четирите колела и каране по нормални пътища. Различен стил на управление е. Трябва да импровизираш далеч повече. Забавно е. Беше малко по-трудно да свикна пак, но всичко се връща много бързо и до втория ден чувството зад волана си беше наред – сподели Льоб.

Французинът има 7 победи в надпреварата. Той се опита да покрие максимум условия, тъй като рали Монте Карло е непредвидимо като време. В първия ден кара на сухо и слънчево време, през втория вече бе на мокро и на лед:

– Нямаше истински сняг, така че може да ни се размине и в състезанието. Но при Монте Карло винаги се получава едно и също: на тренировките караш в конкретни условия, на състезанието – в каквито ти се паднат.

В изпитанията участваха още Крис Мийк и Мадс Остберг. Норвежецът ще кара третия DS3 WRC, като от Швеция нататък той ще е титуляр. За Монте Карло обаче номинираните екипажи за точки за шампионата са тези на Мийк и Льоб.