Начало Рали Стратиева с успешен финал на рали Барум

Стратиева с успешен финал на рали Барум

74
0

Екатерина Стратиева приключи успешно своето участие в рали Барум, Чехия, 7-и кръг от Европейския шампионат. Българката завърши на 43-то място в крайното класиране, а победител стана представителят на домакините Ян Копецки. По традиция състезанието бе изпълнено с различни инциденти, като през тази година първия етап на надпреварата успяха да завършат 81 екипажа, а финалната линия на последната, 15-а отсечка, пресякоха едва 45.

„Изтощена съм, но и доволна, защото успях да изпълня целите си, каза Катя. – Насладих се на своето участие, стигнах до финала, взех максимума точки и заедно с Юляна Нирфаш получихме огромна подкрепа от страна на публиката. Състезанието беше много тежко. Имаше коварни завои и деликатни места, на които не един и двама пилоти излетяха от трасето.”

Екатерина все още не знае кога ще бъде следващото й участие в Европейския рали шампионат. Причината е, че нейната кола – Ситроен C2, все още не е напълно възстановена след повреда. Тя няма необходимите финансови средства, за да поправи своя автомобил и това я спира от изготвянето на ясен план за състезанията. Стратиева все пак не губи надежда, че ще има възможност да се включи в последния кръг, който е в края на октомври в Швейцария.