Начало Дакар Сайнц-старши получил помощ от сина си за триумфа в Дакар

Сайнц-старши получил помощ от сина си за триумфа в Дакар

80
0

Карлос Сайнц-старши призна, че съветите на неговия син Сайнц-младши по време на рали Дакар са му помогнали да спечели надпреварата при автомобилите. Испанецът триумфира със своето Пежо 3008 DKR и записа втори успех в прочутата надпревара след този през 2010 г. с Фолксваген.

Това звучи малко изненадващо на фона на целия опит, който Матадора има в Дакар и на факта, че синът му не е участвал в подобен тип състезания. Карлос е пилот във Формула 1 в екипа на Рено и тази година ще кара в своя 4-и сезон в Гран при.

„През последните 2 седмици говорихме всеки ден и той ми даваше много съвети, каза Сайнц-старши. – Така ми се отблагодари за всички неща, които аз съм му казвал през годините. Говорихме за тактиката във всеки един от дните. Той ме питаше кое е било по-лошо или по-добро във всеки един момент.

Видяхме, че в това състезание всеки ден са случват разни неща и беше много тежко. Всеки ден имаше изненади и капани. Трябваше да имаш късмет. Това беше най-трудния Дакар, в който съм карал. Тук включвам и 2-те състезания през 2006 и 2007 в Африка.“

Сайнц каза още, че е било трудно да се запази добър ритъм, когато имаш голяма преднина, какъвто бе случая с него в последните отсечки. „Понякога когато караш бавно можеш да направи грешки, обясни Карлос. – По-трудно е да останеш фокусиран, защото не си свикнал да бъдеш толкова внимателен.“