Начало Рали Стайков и Григоров с участие на финала на ЕРТ в Португалия

Стайков и Григоров с участие на финала на ЕРТ в Португалия

82
0

Пламен Стайков и Григор Григоров ще участват в португалското асфалтово рали Касинос до Алгарве (17-18 ноември), последен кръг за Европейския Рали Трофей (ERT). Базираното в Портимао състезание е с дължина от 387 километра, като 155 км са състезателни, разделени в 13 етапа.

„Ралито разполага с хубава настилка и множество бързи части и отсечки. На места също така има доста тесни секции, които ще са трудни за нас с оглед габаритите на нашият автомобил, коментира навигаторът на Стайков – Давид Кварацхелия. – Изгледахме доста клипове на нашите нови конкуренти и определено ще е сериозна борба.

Искам да отбележа че, победителите във всеки един клас си тръгват директно с титлата в ERT. Искам да благодаря на нашите спонсори и приятели за подкрепата. Пламен е вече в Португалия а аз излитам в понеделник. Подготвени сме за всякакви условия, като ще вземем с нас гуми за мокро въпреки прогнозите за добро време.“

От страна на Григор Григоров и Даниел Миленков също тече усилена подготовка и тренировки, като екипажът на Григоров Рейсинг ще се бори за две титли в ERT3 и ERT Junior. Целият списък със заявките можете да видите тук.