Начало Рали Стартира ХVІІ класик рали „Обиколка на Варна“

Стартира ХVІІ класик рали „Обиколка на Варна“

102
0

Утре стартира класик ралито „Обиколка на Варна“. Състезанието е 4-и кръг от класик рали шампионата с коефициент – 2, организира се от Нептун моторспорт със съдействието на Авто-мото ретро клуб – Варна и АСК „СБА – Варна”. Център на ралито е площада пред Катедралния храм „ Свето успение Богородично“.

Маршрутът е с дължина 87.70 км със 7 часови контроли, 2 етапа за точна езда и 3 етапа – слалом (майсторско управление). След старта автомобилната колона се отправя за квартал Аспарухово, под Аспаруховият мост за изпълнение на слалом №1, след това е стартът на етап за точна езда №1 – Варна-Белослав. В град Девня и Повеляново са слалом №2 и №3. След Повеляново е старта на точна езда №2. След пълна обиколка на Варненското езеро маршрута завършва пред катедралата.

За участие са се заявили 23 екипажа от 3 варненски клуба, като в деня на ралито може да се увеличат. Най-стария автомобил е Триумф GT6 от 1967 г. на  Радослав Радев. С №1 ще стартират Николай Ковачев и Росен Колев, трикратни шампиони през 2011, 2013, 2014 г. В това рали ще се реши шампионската титла за 2015 г., между настоящите шампиони и екипажа Пламен и Катя Атанасови.

Във временното класиране водят Атанасови с 204 т., следвани от Ковачев и Колев със 189 т., а заемащият до този момент трето място Веселин Джоков отново няма да участва. Затова е голяма е възможността той да бъде изместен от Иван Ботев и Виолета Ботева при условие, че се класират в първите пет в генералното класиране. В класирането за „Слалом” отново води Пламен Атанасов следван на 10 точки от Николай Ковачев. Кой ще е шампион ще узнаем след ралито.