Начало Рали Сордо води пред Льоб на рали Мексико

Сордо води пред Льоб на рали Мексико

100
0
Дани Сордо

Дани Сордо с Хюндай е начело след втория ден на рали Мексико, 3-и кръг от WRC. След 10 скоростни отсечки испанецът има аванс от 7.2 сек. Втори обаче е не кой да е, а 9-кратният шампион Себастиен Льоб, който прави страхотно каране при своето завръщане в шампионата след 3 години отсъствие.

В последните 3 отсечки за деня пилотът на Ситроен записа 2 етапни победи и 1 второ място, с което се изкачи от 4-о на 2-о място. Французинът можеше да бъде и още по-близо до Сордо, ако не беше изпуснал завой.

„Не видях един кръстопът, защото гледах напред и твърде късно натиснах спирачките, обясни Льоб. – Но беше много добър ден за мен. Не знаех какво да очаквам, но ние сме тук на 2-о място и това са страхотни новини.“

Сордо и Льоб се възползваха от задните си стартови позиции по трудните планински отсечки над Леон, като тези отпред вече им бяха разчистили идеалната линия. Дани призна, че е допуснал малка греша с избора на гуми – съчетавайки софт и хард.

Близо до лидера е и третият От Танак с Тойота – на 11 сек, който трябваше да се справя с прегряване в своя автомобил. Той е на 14 сек пред Крис Мийк с втория Ситроен C3, който на два пъти се завъртя и загуби време.

Шампионът Себастиен Ожие от М-Спорт е 5-и на половин минута от Сордо, а лидерът в първенството Тиери Нювил с Хюндай 7-и, но на цели 2 мин от Дани, като освен загубата на време заради това, че бе първи по отсечките, той имаше проблем с налягането на горивото и със сервото.

Елфин Еванс от М-Спорт отпадна след високоскоростен инцидент, при който навигаторът му Даниел Барит получи сътресение на мозъка и трябваше да бъде откаран в болница.