Начало Рали Стефан Льофебр ще кара Ситроен DS3 WRC в кръгове от световния шампионат

Стефан Льофебр ще кара Ситроен DS3 WRC в кръгове от световния шампионат

47
0

Стефан Льофебр ще кара Ситроен DS3 WRC в някои кръговете на световния рали шампионат. Французинът ще е с програма от 10 надпревари, след като тази година спечели Junior WRC.

Льофебр следва стъпките на именити свои сънародници, сред които и деветкратният WRC шампион Себастиен Льоб. Той ще кара WRC кола в две ралита и R5 или WRC в други две. Ситроен тепърва ще потвърди точната програма на пилота, в която ще са включени и шест кръга на WRC2.

– Бях си дал две години да спечеля Junior WRC. Знаех, че ще е огромно предизвикателство да свикна със световния шампионат. Ралитата изискват огромен опит. Не бе лесно, но успяхме да сме бързи и се опазихме от неприятности. Поставил съм същата цел за 2015 г. След двете появи с DS3 R5 в Испания и Уелс сме готови да работим упорито, за да се подготвим за крачката към DS3 WRC. Много съм доволен, че Ситроен Рейсинг има такава вяра в мен. Ив Матон и екипът са много близки с пилотите. Освен това е предимство да получа възможността да се уча от отбор, който вече е печелил световния шампионат 8 пъти – заяви Стефан.

Матон припомни, че от основаването си програмата за млади пилоти на Ситроен Рейсинг помага на редица състезатели да изминат пътя до най-високите стъпала на спорта.

– Себастиен Льоб е най-известният пример, но освен него има и много други – каза още Матон. Стефан Льофебр направи страхотен сезон пред 2014 г. с DS3 R3. Напълно логично е да продължи напред със следващата модификация – DS3 R5. Все още има много да учи, но ние ще направим всичко по силите си, за да му помогнем. Ето защо ще кара в поне 2 ралита с DS3 WRC. Тази програма, участието ни в Junior WRC и Ситроен Рейсинг Трофи демонстрират отдадеността на бранда ни към спорта на всички нива.