Начало Рали Стратиева: Нямам думи да опиша колко се радвам

Стратиева: Нямам думи да опиша колко се радвам

91
0
Екатерина Стратиева,Кармен Поенару

Екатерина Стратиева заяви, че няма думи да опише колко се радва, след като с навигаторката й Кармен Поенару спечелиха титлата при дамите в европейския рали шампионат. Трите им победи и две втори места в категорията бяха достатъчни, за да гарантират отличието два кръга преди края на сезона.

– Нямам думи да опиша колко се радвам, защото сезонът бе изключително тежък и непрестанно имахме проблеми – заяви Стратиева, след като новината бе официално потвърдена от организаторите на шампионата. – Важното е, че издържахме до финала.

След победата в Чехия Стратиева и Кармен Поенару се докоснаха до Ladies Trophy, но съществуваше минимална възможност те да бъдат изместени от първото място. Рали Кипър обаче елиминира и нея, тъй като нито един дамски екипаж не стартира в Никозия. При това положение трите победи – в Гърция, на Азорските острови и на рали Барум – се оказаха напълно достатъчни за титлата, въпреки че до края на сезона в ERC остават два старта.

Титлата отива със сигурност при Стратиева, но това не означава, че сезонът за нея е приключил. Ако събере необходимия бюджет, тя и Кармен Поенару ще пътуват за Швейцария, където на 23 октомври стартира Рали дю Вале:

– Беше ясно, че няма как да участваме в Кипър, но се надявахме да стартираме или в Швейцария, или на рали Корсика, където да спечелим титлата в пряк двубой с Инеса Тушканова. Така щеше да бъде още по-сладко, но и сега съм изключително радостна. На Барум имахме проблеми с автомобила и ще ни бъде много трудно да го възстановим за старта в Швейцария. Вече не сме длъжни да участваме там, но ще се опитаме. Надявам се, че отново всичко ще се нареди, макар и в последния момент. Искам да завършим сезона подобаващо, защото вложихме огромни усилия да стигнем дотук. Дано по този начин получа възможност да се отблагодаря и на всички, които ни помагаха през годината.

Рали дю Вале ще се проведе между 23 и 25 октомври, а финалът на сезона в ERC е на остров Корсика между 6 и 8 ноември.