Начало Рали Себастиен Ожие се връща в Ситроен

Себастиен Ожие се връща в Ситроен

88
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие се връща в Ситроен и ще кара за френския тим през сезон 2019 г. в световния рали шампионат. Петкратният световен шампион започна кариерата си в екипа преди десет години на рали Уелс. Тогава той спечели първата отсечка в надпреварата, като за първи път бе във WRC автомобил – Ситроен C4, а току-що бе взел короната в джуниър категорията на първенството. Първите подиум и победа в кариерата на Ожие и навигатора му Жулиен Инграсиа също бяха с френския бранд – съответно на рали Акрополис през 2009 и в Португалия през 2010 г.

„Радвам се да приветствам Себастиен и Жулиен обратно в отбора!”, коментира шефът на Ситроен Рейсинг Пиер Будар. „Тяхното завръщане дава невероятна мотивация на целия екип. Вече работим усилено, за да се увенчае тази нова глава в историята ни в спорта с успех.”

Ожие заяви, че е ентусиазиран относно проекта и новото предизвикателство, което му предстои със Ситроен.

„Всъщност нямам търпение, тъй като не съм забравил, че този отбор ми даде възможността да се състезавам в световния шампионат. Различни фактори повлияха на решението ми. Радвам се, че отново ще работя с хора, с които се разбирахме доста добре преди няколко години. Вълнувам се също така, че ще се опитам да спечеля титлата с трети различен тим. И макар да не приемам нищо за даденост, съм убеден, че автомобилът определено има потенциал и вярвам в хората в Сатори”, допълни Ожие.