Начало Рали Скандал в Сливен: Ал Кетби подозира Стайков в нередовна кола

Скандал в Сливен: Ал Кетби подозира Стайков в нередовна кола

45
0

Скандал се разрази на рали Сливен след края на втория ден от надпреварата. Пилотът от ОАЕ Рашид Ал Кетби и неговата навигаторка Карина Хаперле (на втората снимка вляво) обявиха, че се съмняват в редовността на колата Мицубиши Лансър Ево 9 на лидера в състезанието Пламен Стайков.

Според Хаперле звукът от двигателя бил необичаен и затова екипажът ще иска след финала колата на Пламен да бъде разглобена и проверена. Освен това Ал Кетби и колежката му са забелязали и са снимали как Стайков получавал бутилка вода от друг човек в зоната за презареждане, което по правилник не е разрешено и се счита да чужда помощ.

Пламен (на втората снимка най-вдясно) отговори на тези обвинения, че няма нищо против колата да се провери, тъй като е сигурен в нейната редовност, а освен това обясни, че водата му е била дадена от неговия навигатор Давид Кварацхелия, което не противоречи на регулациите.

„Дадох всичко от себе си, тъй като знаем разликата между нашия автомобил и Форд Фиеста R5, каза още Стайков. – Успях да натрупам аванс. Съжалявам, че някои от моите колеги имат проблеми. На господин Ал Кетби сигурно не му е приятно, че в България Мицубишитата са бързи, но това е нещо напълно нормално. Ако беше проучил по-добре българските състезатели, сигурно щеше да подходи с по-голямо уважение към нас.”