Начало Рали Солберг зад волана на Ситроен C4 WRC за белгийското рали Кондрос

Солберг зад волана на Ситроен C4 WRC за белгийското рали Кондрос

58
0
Петер Солберг

Световният рали шампион за 2003 г. Петер Солберг ще се върне зад волана на WRC автомобил за белгийската надпревара Кондрос-Юи. Състезанието ще се проведе на 1-2 ноември.

Норвежецът наскоро спечели световния раликрос шампионат. Той ще кара в предстоящото рали в Белгия Ситроен C4 WRC, подготвен от Marc VDS Racing Team. Навигатор ще му е отново Фил Милс – двамата заедно спечелиха WRC короната преди поведе от десетилетие.

– Имам страхотни спомени от C4 в световния шампионат. Важно е обаче да не забравяме, че не съм карал WRC автомобил и не съм се състезавал в първенството от две години. Ще ми отнеме малко време да си намеря границата. Същото важи и за Фил. Последно се състезавахме заедно през 2010 г. и ще трябва да си припомним как пишехме бележки! – коментира Солберг, чийто последен WRC старт бе в Испания през 2012 г. с Форд Фиеста RS.

Сред съперниците на Петер ще е настоящият титуляр на Ситроен Крис Мийк, който ще управлява DS3 R5, както и шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон, чийто навигатор ще е деветкратният шампион и копилот на Себастиен Льоб Даниел Елена.

– Когато си опитал какво е да караш на Кондорс с WRC, е трудно да не се връщаш всяка година с достатъчно добър автомобил – коментира Матон, чието първо участие датира от 1987 г. (с Опел Манта GT/E). – Това рали ме накара да заобичам автомобилния спорт и ралитата в частност.