Начало Рали Стайков води след втория ден в Сливен, Григор пред Геров в HRT

Стайков води след втория ден в Сливен, Григор пред Геров в HRT

55
0

Пламен Стайков е на крачка от успеха в рали Сливен, след като има 1:47 мин аванс пред Рашид Ал Кетби с Форд Фиеста R5 след края на втория ден от надпреварата. Пилотът на Стайков Рейсинг с Мицубиши Лансър Ево 9 натрупа повече от минута аванс пред съперниците си още до обедния сервиз, а след това го увеличи. Така в оставащите 4 пробега в неделя той трябва само да стигне до финала, без да рискува излишно. На трета позиция деня завърши Мартин Сурилов от АСК Стари Столици, който е на 20 сек от Ал Кетби.

Движещият се в челото след първите отсечки Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов също с Мицубиши Лансър Ево 9 отпадна в 6-ата отсечка заради технически проблем. В същия етап надпреварата напусна и румънския състезател Валентин Порцистеану с Мицубиши Лансър Ево 9.

В шампионата на Хюндай Рейсинг Трофи (HRT) начело е Григор Григоров (на първата снимка). Той е 9-и в общото класиране и води с 32 сек на Христо Геров. Трети е Симеон Симеонов, който загуби доста време в следобедните отсечки и изостава на повече от 2 мин от Григор.

„Състезанието върви много добре. Все още желаем да достигнем едно добро темпо. Конкурентите ми се представят блестящо, голямо браво за тях. Гигантско израстване на Симеон Симеонов.“, коментира Григоров. „Изпитвам голямо удоволствие по отсечките, не карам с излишни рискове. Етапите навсякъде са много различни и трябва постоянно да пренастройвам автомобила си. Момчетата също дават много газ, на повечето отсечки разликите са минимални.“, добави Симеон.

Фаворитите за първото място в група Е Калин Бенчев/Александър Спиров със Субару Импреса отпаднаха от надпреварата след 2-ата отсечка. Те първо скъсаха предна дясна полуоска на старта на първия етап, а след това във втория се появим проблем с превключването на скоростите.