Начало Рали Стайков с убедителна победа в Сливен, Григоров №1 в HRT

Стайков с убедителна победа в Сливен, Григоров №1 в HRT

67
0

Пламен Стайков с Мицубиши Лансър Ево 9 спечели убедително рали Сливен, 4-и кръг от националния шампионат. Пилотът на Стайков Рейсинг с навигатор Давид Кварацхелия завърши с 1:48.6 мин пред Рашид Ал Кетби от ОАЕ с Форд Фиеста R5. Последният разполагаше с по-добър автомобил, но със страхотно темпо в съботните отсечки Пламен взе огромен аванс, който в неделя ден просто запази, без да поема излишни рискове.

Трети на финала завърши Мартин Сурилов с Мицубиши Лансър Ево 9 (на втората снимка) от АСК Стари Столици, който изостана на близо минута зад Ал Кетби. Той в един момент беше излязъл на 2-а позиция в събота, но към края на дена гумите му се износиха и Мартин загуби темпо. На 4-а позиция и първи сред автомобилите с един двигателен мост се класира Даниел Попов с навигатор чичо си Дилян Попов с Пежо 208 R2. Петицата допълни Дилян Стянков с Рено Клио от екипа на Булсим.

В шампионата на Хюндай Рейсинг Трофи (HRT) победи Григор Григоров (на 3-ата снимка) с навигатор Даниел Миленков. Двамата са на 9-а позиция в общото подреждане. Те изпревариха Христо Геров/Йордан Йорданов с 38.8 сек, които заеха 2-ата позиция. Геров изгуби първа предавка в последния ден и нямаше шанс да застраши лидерството на Григор. Трети останаха Симеон Симеонов/Димитър Спасов на над 2 минути от победителя Григоров.