Начало Рали Симеон Симеонов печели в Hyundai Racing Trophy

Симеон Симеонов печели в Hyundai Racing Trophy

40
0

Симеон Симеонов и Йордан Йорданов спечелиха пета поредна победа в марковия шампионат Hyundai Racing Trophy. Така те си осигуриха шампионската титла, въпреки че остава едно състезание. Успехът на Мони обаче не дойде лесно, тъй като втори се класираха Денис Станчовски – Младен Карчев който останаха на 33 сек. Трети се нареди турския екипаж Ерен Буркай и Бора Арабачи. С доста перипетии завърши и семейния дует Виктория и Димитър Гъркови.

Първите два етапа за деня спечели Денис. На Абланово 1 Станчовски бе по-бърз от Мони само с 1 десета, докато на Чуката 1 бе по-бърз с близо 6 сек. Симеонов караше без рискове, защото преднината му бе над 30 сек. пред Денис и не искаше да рискува. След това, на второто минаване на двете отсечки, Симеонов си го върна и затвърди позициите си. Така той стана 13-и в генералното класиране и първи в клас R5. Станчовски зае 15-о място, като между тях на второто минаване на Абланово се вмъкна екипажът Екатерина Стратиева – Георги Аврамов със Ситроен С2 R2. На 20-о място се класира турският пилот Ерен Буркай, който е и 3-и за шампионата и в класа.

Буркай имаше сериозен инцидент, като влезе в двора на една къща на спускането на Чуката. Повредите по колата бяха малки – предна маска и фарове, които бяха сменени с перфектна бързина от механиците на Hyundai Racing Trophy. На същото място излетя от пътя и Димитър Гърков. Той пое волана в свои ръце, тъй дъщеря му Виктория изпитваше страхотни болки в контузения си крак, който бе и в шина. Преди края те отново катастрофираха, но все пак стигнаха до финала на 23-о предпоследно място. По всичко личи обаче, че Вики ще се бори за трето място в марковия шампионат.

На награждаването призьорите в марковата надпревара Hyundai Racing Trophy получиха купи и награди от Стефан Митов – национален директор Продажби в Инд Комерс и парични награди от спонсорите на шампионата Total.

Мениджърът на марковата надпревара Георги Гвоздейков и треньорът Петър Гьошев тепърва ще правят анализи за представянето на екипажите. Определено обаче това се оказа най-тежкото изпитание за екипите.