Начало Рали Стайков с огромна преднина на Твърдица, Геров и Григоров в битка в...

Стайков с огромна преднина на Твърдица, Геров и Григоров в битка в HRT

31
0

Пламен Стайков с навигатор Давид Кварацхелия с Мицубиши Лансър Ево 9 увеличиха преднината си на 1:49.5 мин пред Мартин Сурилов/Здравко Здравков от екипа на Стари столици със същия автомобил след 8-ата отсечка на рали Твърдица-Елена, 3-и кръг от националния шампионат. Трети са Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов (АРТ Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 9), които изостават на 2:25.8  мин.

Първи от екипажите с две предавателни колела и 4-и в общото класиране са сливналиите Диян Станков/Младен Карчев (Булсим, Рено Клио), като изостават на 3:21.0 мин. От надпреварата отпадна Марко Стойчев/Йордан Батаклиев (МС Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9), които на отсечката Чумерна (5-а за ралито) катастрофираха (на втората снимка). Стойчев призна, че е допуснал грешка, като е отсякъл едно бетонно колче в една поредица от ляв и вързан с него десен завой.

В едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy води екипажът Христо Геров/Йордан Йорданов (на първата снимка), а на второ място с изоставане от 13.2 сек е Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков. Двамата водят оспорвана битка за успеха в HRT. Трети са Симеон Симеонов/Димитър Спасов  на повече от минута от Геров. В този шампионат надпреварата изглежда приключи за Георги Делчев/Лазар Тевекелов, които по време на 6-ата отсека излетяха от трасето и потрошиха предницата на своя Хюндай i20.