Начало Рали Пламен Стайков спечели рали Твърдица, Григоров №1 в Hyundai Racing Trophy

Пламен Стайков спечели рали Твърдица, Григоров №1 в Hyundai Racing Trophy

50
0

Пламен Стайков с навигатор Давид Кварацхелия с Мицубиши Лансър Ево 9 спечели тазгодишното издание на рали Твърдица-Елена, 3-и кръг от националния шампионат. Екипажът на Стайков Рейсинг изпревари с 2:50.2 мин Мартин Сурилов/Здравко Здравков от екипа на Стари столици със същия автомобил, като имаше превъзходство през цялото състезание и не даде никакъв шанс на съперниците си.

След финала стана ясно, че Сурилов (на 2-ата снимка) е наказан с общо 42,9 сек за неизпълнение на елемент при преминаването на последния суперспециален етап. Той запази 2-ата си позиция в крайното класиране, като общото му изоставане на финала от Стайков стана 3:33.1 мин.

Трети финишираха Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов (АРТ Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 9), които изостават на 4:34.7 мин. Диян Станков/Младен Карчев (Булсим, Рено Клио) дълго време се движеха на 4-а позиция, но отпаднаха в 9-ия етап. От това се възползваха Станислав Владимиров/Чавдар Събев от Иномоушън с Опел Астра, които завърши на 4-а позиция в общото класиране и на първа сред автомобилите с един двигателен мост. Челната петица допълни Боян Безус (АРТ Рейсинг Тим) с Рено Клио.

В едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy страхотна битка за победата водеха екипажите Христо Геров/Йордан Йорданов и Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков. В по-голямата част от състезанието водеше Геров, като преди предпоследната отсечка имаше около 13 сек аванс. Точно в нея обаче Григоров (на третата снимка) направи фантастично каране и би Геров с 21 сек, а с това си осиури и крайната победа в HRT. Григоров е на 7-о място в общото класиране.

Трети остана Симеон Симеонов, който кара силно но допусна две сериозни грешки, които му костваха поне 15 сек и шанса да се бори с първите двама. В първия ден се удари на шикан в 4-ия етап и спука две гуми и изкриви заден мост, а днес във втория удари колата и се наложи смяна на доста части по предницата. Надпреварата не можа да завърши дебютантът в шампионата Георги Делчев с навигатор Лазар Тевекелов. Той сбърка на завой в 6-ата отсечка, като удари колата общо 3 пъти и разби предницата й.

Големите награди в HRT – парични чекове на стойност 2000 лв., 1000 лв. и 500 лв. връчи маркетинг директорът на Тотал България – Виолета Кметова. С купи за първо, второ и трето място награди Стефан Митов – национален директор продажби на Индустриал Комерс.