Начало Рали Стайков води след пърия ден на Твърдица-Елена, Геров първи в HRT

Стайков води след пърия ден на Твърдица-Елена, Геров първи в HRT

50
0

Екипажът Пламен Стайков/Давид Кварацхелия с Мицубиши Лансър Ево 9 води след първия ден в рали Твърдица-Елена, 3-и кръг от националния шампионат. След 4 отсечки пилотът на Стайков Рейсинг има аванс от 39.0 сек пред Мартин Сурилов/Здравко Здравков с Мицубиши Лансър Ево 9 от АСК Стари Столици. На 3-а позиция са Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов от АРТ Рейсинг също с Мицубиши Лансър Ево 9 с изоставане от 1 минута и 8 секунди.

В едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy води екипажът Христо Геров/Йордан Йорданов, а на второ място с изостване от 4.5 сек е Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков. Трети са Симеон Симеонов/Димитър Спасов. Последните бяха на 2-а позиция, но грешка на Симеон в 4-ата отсека на един шикан с гуми му струва удар в бордюра, 2 спукани гуми, изкривена задна ос и общо изоставане от 15 сек за етапа.

Друг екипаж на Hyundai Racing Trophy Мирослав Ангелов/Калоян Атанасов отпадна след втория състезателен етап „Боров дол“. Той се удари в първата отсечка, но ударът бе лек и той продължи, но излетя от пътя в следващата и спря в страни от трасето с доста повреди по колата. Той все пак ще продължи в надпреварата днес във втория ден с поправен автомобил по системата Рестарт.