Начало Рали Стратиев печели рали Твърдица-Елена, Симеонов №1 в HRT

Стратиев печели рали Твърдица-Елена, Симеонов №1 в HRT

75
0
Симеон Симеонов

Тихомир Стратиев с навигатор Добрин Борисов от екипа на Марина Моторспорт с Пежо 208 R2 спечели рали Твърдица-Елена, което е 3-и кръг от националния рали шампионат. След 9 скоростни отсечки варненецът спечели оспорваната битка с Мирослав Ангелов от Мегапорт със същия автомобил, като на финала разликата между тях бе 23.5 сек.

Денят започна с 12 сек преднина за варненеца, но Ангелов наложи много силно темпо и след първите 2 отсечки за деня – Чумерна и Буйновци, вече бе начело в класирането. В следващата обаче Стратиев бе с 3.4 по-бърз и намали изоставането си на 1.9 сек. Тихомир свали още 0.9 сек от преднината на Миро в 7-ия пробег и само 2 етапа преди финала разликата между тях бе само 1 сек.

Решителен се оказа 8-ия пробег Елена-Твърдица с дължина цели 29 км. В нея Стратиев бе с цели 23.6 сек по-бърз от Миро и напрактика подпечата победата. Трети завърши Григор Григоров с Пежо 208 R2, на 50.8 сек от водача. След него се нареди Антон Титов със Ситроен DS3 R3.

11-и в общото класиране и първи в шампионата на Hyundai Racing Trophy стана Симеон Симеонов с навигатор Йордан Йорданов. Денят за Мони бе труден, след като той го започна с изоставане от Денис Станчовски. Последния обаче допусна грешка в 5-ия етап и падна в канавка, от която не може да излезе повече от 12 мин. Симеон обаче също сбърка само 2 завоя преди края на 7-ата отсечка и удари колата странично, но това му коства „само“ 5 минути на фона на изоставането на панагюреца.

Така Симеон запази първото място и взе победата. Втори се нареди новият пилот в шампионата Боян Гетов, който кара спокойно, без да поема рискове и без да допуска грешки. Трети се нареди женският екипаж Виктория Гъркова/Велислава Павлова, а Станчовски остана 4-и заради голямото си изоставане в 5-ата отсечка.