Начало Рали Сордо доволен от солидното представяне в домашния си WRC старт

Сордо доволен от солидното представяне в домашния си WRC старт

22
0

Дани Сордо остана доволен от солидното представяне в домашния си WRC старт – рали Испания.

Пилотът, който подписа нов двегодишен договор с тима на Хюндай, води сериозна битка за четвъртата позиция с Мадс Остберг (Ситроен), но в крайна сметка завърши пети (трето поредно класиране в топ 5). Той все пак бе най-добре класиралият се пилот на Хюндай.

– Натискахме здраво през целия уикенд и въпреки че не успяхме да заемем четвъртата позиция, сме доволни от солидното си представяне. Научихме много за баланса на автомобила и събрахме много полезна информация, която ще помогне за подобряване поведението на асфалт. Внимавахме и през цялото време се пазихме от проблеми. Още едно класиране в топ 5 е добър резултат за младия ни екип. Благодаря на феновете у дома – хубаво беше да видим толкова много от тях да ни подкрепят по отсечките – коментира испанецът.

Титулярът в Хюндай Тиери Нювил се наред на позиция зад Дани – шести. Той поведе в състезанието, но спука гума и това го върна назад в колоната.

– През първия ден натиснахме здраво, за да установим какво е нивото ни на представяне и показахме, че колата наистина има сериозен потенциал. След преминаването на асфалт имахме известен проблем с нестабилност на предната част, но i20 WRC вървеше страхотно на по-бързите участъци. Изпипваме настройките си за тази настилка – това все пак е първият ни сезон, но смятам, че отбелязахме добър прогрес при първата си визита в Испания – каза белгиецът.