Начало Избрани Сайнц: Болидът беше в правилния работен прозорец още от първата обиколка в...

Сайнц: Болидът беше в правилния работен прозорец още от първата обиколка в FP1

1371
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц показа много добро темпо по време на днешния ден в Сингапур. Пилотът на Ферари оглави класирането във втората свободна тренировка, докато съотборникът му Шарл Льоклер бе втори. Двамата бяха отново на върха в първата сесия, но с разменени места. Според Сайнц, болидът се е чувствал много добре още от първата обиколка в FP1.

Ферари се отправи в Сингапур с не толкова големи очаквания. Тимът от Маранело изпитваше огромни затруднения в последните стартове на такъв тип писти. Вчера Льоклер дори каза, че не е оптимист за шансовете на Ферари този уикенд.

И двете петъчни тренировки в Сингапур преминаха добре за Скудерия Ферари. Но не трябва да се забравя, че е едва първия ден от състезателния уикенд. Затова е твърде рано да се правят оптимистични прогнози за останалата част от уикенда

Сайнц и Льоклер бяха в челото на двете времеви таблици. Двамата направиха много обиколки и работиха както в квалификационен режим, така и в състезателна конфигурация.

Льоклер даде най-добро време в откриващата тренировка в Сингапур. Веднага зад него се нареди Сайнц. Във вечерната сесия испанецът на свой ред оглави класирането, докато Льоклер остана на 18 хилядни зад него. Двамата показаха отлична скорост на обновената писта Марина Бей и изглеждат фаворити за утрешната квалификация. Въпреки добрите резултати, Сайнц и Льоклер вярват, че техните конкуренти тепърва ще покажат реалното си темпо.

„Положителен петък. Болидът беше в правилния работен прозорец още от първата обиколка в FP1“, каза Сайнц. „През втората тренировъчна сесия се съсредоточихме върху фините настройки. Очаквам пистата да се подобри за утрешния ден, така че ще имаме по-високо сцепление. След това ще видим колко могат да се подобрят конкурентите ни и ние самите за квалификацията“, добави испанската звезда на Ферари.

Льоклер също бе доста доволен от скоростта на Ферари SF-23. Монегаскът е фаворит за спечелването на квалификацията, а защо не и за самата Гран при в неделя.

„Беше доста добър ден. Автомобилът изглежда малко по-конкурентоспособен, отколкото очаквахме на такава писта“, призна Льоклер. „Все пак не бива да се увличаме, защото вярвам, че конкурентите ни все още не са показали истинското си темпо. През нощта ще работим върху оптимизирането на баланса от моя страна. Сигурен съм, че ще видим допълнителни подобрения за утрешния ден“, каза още състезателят на Скудерия Ферари.