Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Моят приоритет е да остана във Ферари още дълги години

Сайнц: Моят приоритет е да остана във Ферари още дълги години

946
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Андро Дюлгерян

Карлос Сайнц се надява да подпише нов договор с Ферари преди началото на сезон 2024. Испанецът ще се чувства много по-спокоен, ако гарантира бъдещето си в Скудерията и F1 възможно най-скоро. Сайнц също така отново заяви, че неговият приоритет е да „остане във Ферари още дълги години.“

Сайнц се присъедини към Ферари в началото на 2021 г. 29-годишният състезател подписа двугодишен договор с италианския отбор. Миналата година той удължи споразумението със Скудерията до края на следващата година.

Двукратният победител в F1 неведнъж е заявявал тази година, че желае да остане във Ферари още няколко сезона. Той неколкократно отхвърли спекулациите, че ще преминава в Ауди. Германският производител влиза в световния шампионат от 2026 г. и ще си партнира със Заубер

Подобно на Сайнц, договорът на Шарл Льоклер също изтича догодина. Следователно двамата ще са едни от „главните герои“ на пазара на пилоти през 2024 г. Тогава изтичат и повечето договори на състезателите от F1.

Очакванията са Льоклер да подпише ново дългосрочно споразумение с Ферари съвсем скоро. Пилотът от Монако трябва да взима и рекордно възнаграждение. В същото време Сайнц се надява да се споразумее с тима от Маранело още тази зима. Така той няма да се разсейва от едни разговори по време на следващата кампания в F1.

„Целта ми е да започна 2024-та, знаейки къде ще се състезавам през 2025 г.“, сподели Сайнц. „Не бих искал да започна сезона, без да знам следващата си дестинация.“

„Моят приоритет е да остана във Ферари още дълги години. Много съм щастлив. И двете страни сме много щастливи и целта е да продължим. Разбира се, трябва да се споразумеем. Имаме повече от два месеца до следващото състезание, за да постигнем това споразумение“, добави пилотът на Ферари.

Сайнц е убеден, че лесно ще се договори с Ферари. Испанецът се е чувствал добре оценен от настоящия директор на тима Фредерик Васьор и се надява това да доведе до подписването на нов многогодишен договор.

„Очевидно е, че искам да подновя договора. Бих искал да го подновя за повече от една година“, заяви испанецът. „Знаете намеренията ми. Честно казано, чувствам се перфектно оценен от Фред и от цялото семейство на Ферари като цяло и се чувствам обичан.“

„Затова планиран да подновя договора си, особено ако се чувствам така и усещам, че съм ценен. Това за мен като пилот е основният приоритет. Убеден съм, че ако искаме, ще постигнем споразумение за продължителност, от която да съм удовлетворен“, завърши Карлос Сайнц.

Тази година испанецът записа една силна кампания зад волана на трудния за управление болид SF-23. Сайнц донесе единствения успех за Ферари в Сингапур и се качи още два пъти на подиума. В крайна сметка той финишира седми в крайното класиране с изоставане от 6 точки спрямо Льоклер.