Начало Избрани Сайнц: Можем да сме доволни от третото място

Сайнц: Можем да сме доволни от третото място

1459
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц финишира на трета позиция в днешната Гран при на Сао Пауло. Пилотът на Ферари потегли седми и имаше проблеми със спирачките в началната фаза на надпреварата, Испанецът имаше добра скорост и успяваше да добре да управлява гумите си, но трябваше да се задоволи с третото място.

Сайнц имаше сравнително добър уикенд в Бразилия. Състезателят на Ферари беше по-бърз от съотборника си Шарл Льоклер през повечето сесии. Сайнц се представи много добре в спринтовата надпревара след като финишира втори, макар да се бореше с голямата деградация на гумите. 28-годишният състезател трябваше да потели с 5 места назад заради смяна на двигател в неговия болид.

Сайнц направи добър старт и се справи с Магнусен и Льоклер. След това испанецът започна битка с Перес. Темпото му беше прилично, но не толкова добро, за да притесни някой от автомобилите на Мерцедес.

Пилотът на Ферари направи две спирания в бокса и не се чувстваше добре със средно твърдите смеси на Пирели. След появата на виртуален сейфти кар заради спрелия болид на Норис, Сайнц бе повикан в бокса за меки гуми. В същото време Перес остана на пистата с износени гуми медиум.

Испанецът направи няколко неуспешни атаки срещу мексиканеца, преди най-накрая да го задмине в заключителната част от надпреварата в Сао Пауло. След това той  просто закара автомобила си до края на състезанието, тъй като нямаше отговор на скоростта на двата Мерцедес-а.

„Като цяло състезанието беше добро. В началото имахме проблеми с горящите спирачки. Трябваше да спрем рано, което означаваше, че ще заложим на стратегия с три спирания“, сподели Сайнц.

Пилотът на Ферари е доволен от третото място и смята, че това е бил максимумът, който е щял да постигне. От друга страна, Сайнц бе леко огорчен защото нямаше как да се бори с колите на Мерцедес.

„Добър подиум, след като стартирахме от 7-мо място. Можем да сме доволни от третото място. Жалко е, че в Мерцедес бяха толкова бързи. Все пак искам да изкажа поздравленията си за първия успех на Джордж“, допълни пилотът на Ферари.

Преди три години Сайнц записа първия си подиум в  F1 в Бразилия. Днес испанецът записа 15-тия си подиум  отново на пистата Интерлагос.

Другият пилот на Ферари Шарл Льоклер завърши на четвърто място. Монегаскът направи не токова добър старт заради средно твърдите си гуми. В седмата обиколка Льоклер имаше контакт с Ландо Норис, който го изпрати в стената. Макар да имаше счупено предно крило и поражение по колата, той успя да навакса загубеното.