Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц ограбен в Милано часове след подиума си на Монца, крадците са...

Сайнц ограбен в Милано часове след подиума си на Монца, крадците са заловени

6090
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц взе подиум с екипа си Ферари в Гран при на Италия, но часове по-късно стана жертва на опит за грабеж. Според непотвърдена информация испанският пилот бил нападнат от трима души пред хотел „Армани“ в Милано. Те са му отнели часовник на стойност над $600 000. Карлос, хора от екипа му и случайни минувачи подгонили крадците, хванали ги и ги предали на полицията.

Сайнц бе на полпозишън за домашната за Ферари Гран при на Италия. Той стартира добре и води в продължение на 14 обиколки, но в крайна сметка бе изпреварен от Макс Верстапен (Ред Бул). Впоследствие и Серхио Перес с втория RB19 задмина испанеца и съотборника му Шарл Льоклер, взимайки второто място в състезанието. Двамата пилоти на Ферари водиха ожесточен двубой във финалните обиколки на надпреварата за последното място на подиума. Сайнц надделя и се качи на почетната стълбичка, където виковете на тифозите „Карлос, Карлос!“ почти удавиха нидерландския национален химн за победителя Верстапен.

Опитът за грабеж стана известен през нощта. В социалните мрежи се появи клип на Сайнц и хората му, които разговарят с полицията. Няма официален коментар

Това не е първи случай, при който пилот от Формула 1 е жертва на крадци. Ландо Норис и Шарл Льоклер имат подобни случаи, при които им бяха отнети скъпи часовници. Норис бе нападнат след финала на европейското първенство по футбол, който се проведе през юли миналата година на стадион „Уембли“ в Лондон. През април 2022 г. Льоклер бе нападнат във Виареджо, Италия. На него също му бе отнет часовник. Чантата на Себастиан Фетел пък бе открадната от колата пред хотела му в Барселона през миналия сезон. Четирикратният световен шампион бе тръгнал да я търси, следвайки сигнала на Find my iPhone, но откри само слушалките си, вероятно изхвърлени от крадците точно заради възможността за проследяване.

Преди години имаше и други подобни инциденти, свързани с Формула 1. Кражби в Испания са претърпявали представители на медиите и фотографи. В Бразилия са изчезвали обективи директно от питлейна. Пак там счетоводител на Минарди бе ограбен на излизане от банката, където изтеглил пари за плащания. Дженсън Бътън преживя опит за нападение на светофар в Сао Пауло, от което го измъкна шофьорът на колата му, който бе и бодигард – бивш военен. Пак там група журналисти бяха обрани на път за купона на Ред Бул по случай края на сезона. В Мексико всички пилоти и по-известни личности от падока са задължително с охрана.