Начало Избрани Сайнц разочарован от решението на ФИА да не преразгледа наказанието му от...

Сайнц разочарован от решението на ФИА да не преразгледа наказанието му от Албърт парк

513
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка Ферари

Карлос Сайнц не скри разочарованието си от решението на ФИА да не преразгледа наказанието му от Албърт парк. Пилотът на Ферари разкри, че все още не е съгласен със санкцията, наложена му от стюардите в Мелбърн.

Сайнц получи допълнителни 5 секунди в края на надпреварата в Мелбърн заради контакт с Фернандо Алонсо. След това имаше още инциденти, заради които състезанието отново бе спряно. Рейс контролът реши стартовият ред за последната обиколка да е от обиколката преди рестарта. Самият финален тур премина зад кола за сигурност. В крайна сметка финалът зад кола за сигурност коства на Сайнц загуба на 8 позиции. Така той от четвърти се смъкна чак 12-ти при развяването на карирания флаг и си тръгна с 0 точки от Мелбърн.

Във Ферари не бяха никак съгласни с решенията на стюардите в Австралия и поискаха официално преразглеждане на наказанието на Сайнц

Отборът от Маранело предостави информация от още два спорни инцидента в Гран при на Австралия. Единият от тях касаеше Пиер Гасли и Естебан Окон. Пилотите на Алпин се удариха малко след рестарта в 56-тата обиколка. След това те бяха изслушани от стюардите и не получиха наказание. В същото време комисарите на ФИА така и не разследваха ударът между Логан Сарджънт (Уилямс) и Ник де Врис (Алфа Таури).

Вчера ФИА обяви, че няма да уважи молбата за преразглеждане на наказанието на Сайнц. Според ръководния орган, от Ферари не са представили нови, значими и релевантни доказателства, които да дадат основание за преразглеждане на решението им. По този начин испанският състезател ще остане на позицията, която заемаше след развяването на карирания флаг в Австралия.

От Ферари обявиха, че уважават решението на ФИА и няма повече да оспорва санкцията на своя пилот. Скудерията обаче призова за повече последователност при прилагането на такъв тип наказания.

Вчера Сайнц също публикува изявление в социалните мрежи. Испанецът не бе никак съгласен с решението на комисарите на ФИА и бе съгласен с позицията на своя отбор.

„Много съм разочарован, че ФИА не ни даде право на преразглеждане. Две седмици по-късно все още смятам, че наказанието е твърде несъразмерно. Смятам, че то трябваше поне да бъде преразгледано въз основа на представените от нас доказателства и аргументи“, написа Сайнц в социалните мрежи.

Пилотът на Ферари също призова ФИА да взема по-ясни и последователни решения в бъдеще.

„Трябва да продължим да работим заедно, за да подобрим някои неща за в бъдеще. Последователността и процесът на вземане на решения са гореща тема от много сезони насам и трябва да сме по-ясни в името на нашето място. Това, което се случи в Австралия, е вече в миналото. Сега съм концентриран на 100 процента върху следващото състезание в Баку“, добави Карлос Сайнц.