Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц търси повече скорост в дълги серии, Льоклер с проблеми с баланса

Сайнц търси повече скорост в дълги серии, Льоклер с проблеми с баланса

1348
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц бе най-бърз в свободните тренировки в началото на уикенда за Гран при на Италия навръх рождения си ден. Испанският пилот на Ферари навърши днес 29 години и го отбеляза с най-доброто постижение в петък на Монца. Съотборникът му Шарл Льоклер остана шести. От отбора отбелязаха, че са свършили всичко предварително планирано, както и че разликата между двамата бе само малко над 0,3 сек.

През първия час подготовка от Ферари са работили с оглед на факта, че този уикенд в квалификацията разпределението на гумите не е свободно. Ще се приложи така нареченият алтернативен формат. При него един пилот получава 11 комплекта гуми вместо обичайните 13, а в квалификацията трябва да кара задължително с хард в Q1, с медиум в Q2 и със софт в Q3.

Сайнц посочи, че очаква уикендът по-нататък да е тежък за тима.

„Като цяло беше положителен петък за отбора. Болидът изглежда си е върнал темпо. Като че ли характеристиките на пистата ни пасват по-добре. Но е едва петък и няма да е лесно, тъй като разликите в колоната са супер малки. Няколко коли се събират в две десети от секундата.“

„Ще се постараем да намерим още скорост, особено в дългите серии. Там според мен има по-голяма възможност за подобрение. Страхотно е пак да караме пред изумителните фенове на Монца!“, добави Сайнц.

Льоклер не бе особено доволен от целия петък.

„Беше доста сложен ден. Представянето ни не бе лошо, но имах проблеми с баланса. Трябва да работим по това за утре. Особено за къси серии, тъй като с повече гориво изглежда вървя по-силно“, коментира Льоклер.