Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Ясно е, че Мерцедес също ще участва в битката

Сайнц: Ясно е, че Мерцедес също ще участва в битката

2970
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц направи анализ на представянето си през първия ден от рейс уикенда в Бахрейн. Пилотът на Ферари беше доволен от свършената работа през двете тренировки. Сайнц не скри изненадата си от темпото на Мерцедес и призна, че отборът от Бракли „също ще участва в битката“.

Миналата седмица Ферари се наслади на солидни тридневни тестове в Бахрейн. Скудерията записа много добри времена и показа отлична надеждност. Това накара мнозина да вярват, че това е отборът, който най-вероятно ще предизвика Ред Бул през тази година

Днес обаче Ферари не беше най-сериозният съперник на Ред Бул. В тази роля беше Мерцедес. Германският производител окупира първите две места във вечерната тренировка на пистата в Сахир. Условията в тази сесия са много близки до тези, които ще наблюдаваме в квалификацията и съботната Гран при.

Сайнц даде 11-то време в първата свободна тренировка в Бахрейн, която се проведе през по-горещата част на деня. Във втората испанецът се чувстваше много по-добре зад волана на Ферари SF-24. В крайна сметка той финишира четвърти, като пред него беше и Фернандо Алонсо (Астън Мартин). Сайнц призна, че е бил доста изненадан от темпото на двете коли на Мерцедес.

„Това само показва, че никога не можеш да гледаш към тестовете, защото хората са склонни да не показват всичките си карти. Ясно е, че Мерцедес също ще участва в битката“, сподели Сайнц. „Ред Бул в дългосрочен план беше много по-бърз, отколкото в краткосрочен, така че очаквам утре и в неделя те също да са по-силни.“

„Днешният ден беше по-сложен в сравнение с тестовете. Температурите бяха по-ниски, а вятърът – по-силен, което затрудни постоянството на пистата. Очевидно е, че не знаем плана на останалите отбори“, обясни Сайнц.

„По отношение на конкурентоспособността изглежда, че сме повече или по-малко там, където очаквахме да бъдем. Освен това смятам, че имахме добър четвъртък, тъй като завършихме цялата си програма и тестовете на гуми. Сега е време да анализираме данните и да се подготвим за утрешната квалификация. Очаквам я с нетърпение. По всичко изглежда, че ще бъде напрегната“, заключи Карлос Сайнц.

Другият пилот на Ферари Шарл Льоклер беше осми в първата тренировка и девети във втората. Пилотът на Ферари също отчете един добър ден на пистата в Бахрейн.

„Първият ден приключи. Няма какво да се каже, тъй като засега е много трудно да се разчете конкурентоспособността ни“, каза Льоклер. „Нямаше големи изненади. Беше добре да се върна в автомобила заедно с всички останали пилоти и да започна сезона. Сега ни предстои доста работа, особено по отношение на баланса. Нека видим как ще се представим утре“, добави звездата на Ферари.