Начало Рали Сайнц бил убеден в успеха на Ожие и Фолксваген от самото начало

Сайнц бил убеден в успеха на Ожие и Фолксваген от самото начало

28
0
Карлос Сайнц

Карлос Сайнц бил убеден, че Себастиен Ожие и Фолксваген ще се представят силно и дори ще спечелят титлите в тазгодишния световен рали шампионат от самото начало, заяви самият той.

2013-та е дебютна година за екипа във WRC и в началото й прогнозите от базата на отбора бяха предпазливи. Спортният директор на Фолксваген Йост Капито говореше за гонене на подиуми този сезон и победи едва през следващия. Ожие обаче спечели още първата отсечка в Монте Карло, качи се на подиума там (изпреварен единствено от Себастиен Льоб), а в следващия старт – в Швеция – записа и първата победа на отбора. Във Франция той и навигаторът му Жулиен Инграсиа спечелиха титлите при състезателите и копилотите, а в Испания тимът взе и конструкторската корона.

По време на представянето (на Поло R WRC) в Монте Карло всички официално заявяваха, че очакват сериозна битка едва в края на годината, но аз бях по-нетърпелив и имах чувството, че ще сме в борбата от самото начало. Точно така се и оказа. Имах огромна вяра в Ожие, знаех, че той може да донесе необходимата разлика. Направи фантастичен сезон, но да влезеш в шампионат с нов автомобил и да се опълчиш на Ситроен и Форд при целия им опит, не бе лесна задача – коментира Сайнц пред redbull.com.

Двукратният световен рали шампион работи с Ожие по време на развойната фаза на Поло R WRC и има много високо мнение за 29-годишния французин:

Той е много фокусиран и иска винаги да печели. Изключително бърз е и притежава всички необходими качества за един световен шампион. Доказа, че има огромна амбиция и няма да спечели само една корона. Себастиен е на чудесно ниво, но представянето, разбира се, зависи и от съперниците. Но е в най-добрия отбор и докато Фолксваген са в спорта, ще разполага с добро оборудване за спечелването на много шампионати.

Сайнц отбеляза също така, че колкото и да е добър Ожие, за успех във WRC са нужни силни екип и автомобил – каквито са Фолксваген и Поло R WRC.